Annonce
Esbjerg

Mængden af turister på Fanø skal håndteres intelligent

Læserbrev: Som lokalt folketingsmedlem bosiddende i Esbjerg, så har jeg kunne følge trafikmængden tæt i forhold til den øgede turisme på Fanø denne sommer.

Overordnet er det positivt, at næsten en million passagerer på landsplan valgte at tage imod regeringens tilbud, om at sejle gratis med landets færger i juli. Det har givet liv og omsætning for det lokale erhvervsliv, og det har givet et øget kendskab til vores øer. Men der er også elementer ved en stor mængde turister, som giver stof til eftertanke.

Vi skal tage det seriøst, at den store mængde turister har været udfordrende for både fastboende, naturen på Fanø og i visse tilfælde har turisterne sikkert også fundet ventetiderne ved færgen adstadige. Signalerne skal tages alvorlige.

Vi, der kommer meget på Fanø, kender øens mange kvaliteter. Og de mange danske turister, som i år besøgte Fanø, må forventes at besøge øen igen, for har man først oplevet Fanø, så kommer man igen. Ikke mindst fordi Fanø rent faktisk også set i et nordisk perspektiv har en enestående kultur med dragter, dans og musik.

Derfor vil det give god mening, at man i fællesskab og på tværs af politiske niveauer får drøftet, om man kan hjælpe hinanden med udfordringerne i turistsæsonens spidsbelastningstider og måske får kigget på, om forholdene for de fastboende på Fanø, som har et job på fastlandet, kan blive bedre. Om der kan skabes incitamenter til, at knap så mange turister tager bilen med til Fanø.

Set i en grøn dagsorden kan Fanø måske blive foregangs-ø i forhold til bæredygtig turisme? Dele af denne opgave er naturligvis en opgave for det lokale byråd på Fanø, men jeg mener også, det vil være naturligt, hvis problemstillingen får et fokus i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Smitten falder i halvdelen af kommunerne: Men i en kommune må et sogn lukke med for høje tal

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce