Annonce
Sønderborg

Mærkværdige neongrønne pletter fundet i skovsø

Det ligner, at nogen har stået på kanten af skovsøen i Sønderskoven og smidt grøn farve ud på isen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Sønderborg Kommune har taget prøver af farvet is, som formentlig ikke udgør en risiko for dyrelivet i skovsø.
Annonce

Sønderborg: Skovsøer kan være grønne af alger, men søen ved Kryb i Ly i Sønderskoven er grøn af andre, ukendte årsager.

Her er dukket seks større og mindre neonfarvede plamager op i den smeltende is på søen. Som om nogen flere steder langs bredden har smidt maling eller farve ud på isen.

- Det ser højst mærkværdigt ud, og hvad det er, ved vi endnu ikke, forklarer Lisbeth Møller Jensen, afdelingsleder i Vand og Natur, Sønderborg Kommune.

Kommunen fik melding om de grønne plamager i weekenden, hvor firmaet Akut Miljø Service på vegne af forvaltningen tog prøver af den grønne is. Det overvejes nu, om de skal analyseres.

Prøverne lugtede ikke. Det er et godt tegn.

- Måske har nogen leget med frugtfarve i vandbomber, som de har smidt ud på isen, måske er der tale om sporingstoffer? Vi er ikke bekymret. Intet tyder på, at farven udgør en risiko for miljøet, siger Lisbeth Møller Jensen.

Efterhånden som isen tør, vil pletterne forsvinde.

Uautoriseret landskabskunst, hærværk eller kast med vandbomber? Kommunen vurderer, at det formentlig kke udgør en risiko for dyreivet i søen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Midt på søen ligger to neogrønne istoppe. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce