Annonce
Tønder

Mærsk-millioner på vej til Tønder Kulturskole

Der venter en omfattende renovering af Tønder Kulturskole. Nu er de første fem millioner til det store projekt i hus.Foto: Martin Franciere
Fem millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal betyder, at en omfattende renovering af Tønder Kulturskole er rykket nærmere.
Annonce

Tønder: Fem millioner gode danske kroner er på vej til en større renovering af Tønder Kulturskole.

De mange penge kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har givet tilsagn om at støtte renoveringen af den historiske bygning fra 1875, der tidligere har huset Tønder Statsseminarium.

Tønder Kulturskole er i dag et omdrejningspunkt for en lang række kulturelle tilbud til borgerne i Tønder Kommune. Men det har også længe været en kendt sag, at den gamle bygning trænger til en kærlig hånd. - Tønder Kulturskole ligger i en fantastisk bygning, der rummer både historie, kultur og arkitektur. Men vi har alle længe vidst, at skolen trængte til at blive moderniseret for at få forløst sit fulde potentiale. En modernisering og renovering er nu rykket meget tættere på, og det vil jeg gerne rette en stor tak for til A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, siger borgmester Henrik Frandsen (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

En moderne kulturskole

Tønder Kulturskole er en kommunal institution, der er grundlagt i 2010, hvor kommunen sammenlagde den gamle kommunale musikskole med billedkunstskolen. Kulturskolen udvidede hurtigt til at omfatte flere kulturfag, og har i dag linjer i musik, billedkunst, ballet, drama, film, skrivning, design og musikproducer.

Men både de ansatte og bestyrelsen drømmer om, at man fremadrettet kan lave endnu flere spændende kulturtilbud, end man gør i dag. - Med støtten fra fonden er vi tæt på at kunne realisere vores drøm om en moderne kulturskole, som har til huse i en helt unik, historisk bygning. Vores ønske er at skabe en moderne og historisk kulturperle på samme tid og sted. Vores helt store ambition er at Tønder Kulturskole efter en renovering og modernisering vil være i stand til at tilbyde borgerne i Tønder Kommune endnu flere spændende tilbud, end vi gør i dag, fortæller bestyrelsesformanden for Tønder Kulturskole, Rikke Okkels.

Udover Tønder Kulturskole bliver huset også benyttet af blandt andet Tønder Festival, Tønder Distriktsskole, en række rytmiske bands, flere daginstitutioner i Tønder by og Tønder Bibliotekerne for blot at nævne nogle. Den omfattende renovering vurderes til at komme til at koste i omegnen af syv millioner kroner i alt. De resterende omkring to millioner kroner skal kommunen finde.

- Vi skal finde ud af i kommunalbestyrelsen, hvordan vi kan løse den opgave sammen, siger borgmester Henrik Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce