Annonce
Trekantområdet

Mød frihedsprisens unge talenter hos Billunds Boghandel

Caroline Skansing Nielsen (tv) vandt specialprisen, som Billunds Boghandel og forfatter og journalist Thomas Kvist Christiansen uddelte. Yderst til højre står vinder af førsteprisen, Kirstine Marie Føns Pedersen, borgmester Jacob Bjerregaard står mellem Anna Sofie Holk og Katrine Christensen. Foto: Thomas Kvist Christiansen

Fredericia: I forbindelse med markeringen af 4. maj blev Arlette Andersens Frihedspris uddelt for tredje år i træk på Fredericia Rådhus.

I morgen lørdag 11. maj bliver der mulighed for at møde de unge i Billunds Boghandel kl. 12-13, hvor de vil præsentere de kreative værker omkring temaet frihed, som de har lavet.

Vinder af Arlette Andersens særlige frihedspris og 10.000 kroner blev Kirstine Marie Føns Pedersen for digtet "Hvad er vi", Anna Sofie Holk fik 2. prisen og 5.000 kroner for billedværket "Fri som fuglen", og Katrine Christensen modtog 3. prisen og 3.000 kroner for digtet "Hvad er vi værd". 14-årige Caroline Skansing Nielsen vandt en særlig talentpris på 3.000 kroner uddelt af Billund Boghandel.

Ved arrangementet lørdag læser de deres digte op, ligesom Anna Sofie Holk vil vise sit billedværk frem. De fire unge mennesker får ligeledes mulighed for at sætte ord på deres tanker omkring projekterne.

Arlette Andersen vil også selv deltage i arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce