x
Annonce
Haderslev

Mød underviserne der skal uddanne SKAT’s nye redningshold

Kent Toftegaard bor i Aabenraa og levede på et tidspunkt af at sælge ejendomme i Finland. Foto: Martin Rye.
Kent Toftegaard og Ditte Greisen er de to undervisere, der skal udklække de mennesker, der skal redde SKAT. Undervisningen er spritny og læringskurven er stejl. Både for eleverne og lærerne.

Haderslev: - Der er jobgaranti.

Det var det første Kent Toftegaard, underviser på skatteuddannelsen på UC SYD, fortalte sine elever. Han startede som underviser 1. august i år og er flankeret af Ditte Greisen, der har været med siden starten. De kommer begge med en god rygsækfuld erfaring. Kent Toftegaard har haft sin gang hos adskillige revisorfirmaer blandt andet revisions- og konsulentvirksomheden PwC. Ditte Greisen kommer med et år hos Deloitte og 8 år i skatteministeriet. Med andre ord.

De ved, hvad de taler om.

De kommer begge nogle års erfaring som underviser – men ikke fra institutioner som UC Syd. Læringskurven har været stejl for skolens nye elever, og ikke mindst for underviserne. Timerne i klasselokalet skal stadig slibes og høvles og forbedres.

- Jeg har været meget i tvivl om, hvor jeg skulle lægge niveauet. Hvor dybt skal man gå ind i tingene. Men jeg er ved at finde det niveau, siger Kent Toftegaard og kigger på Ditte Greisen:

- Det har været en stor udfordring at lave studieordningen. Vi har skulle starte på et blankt stykke papir, og vi skal stadig lave nogle ændringer til det næste hold, siger hun.

Annonce
Ditte Greisen har familie i Ribe, så flytningen fra Lyngby var ikke det værste. Foto: Martin Rye.

En stejl læringskurve

Kent Toftegaard og Ditte Greisen er begge fra Sjælland, hvilket deres accenter bekræfter dem i. De har rødder i Sønderjylland på den ene og den anden måde, så det var ikke et svært valg at komme til Haderslev. De er kommet hertil for at undervise og for at udklække de mennesker, der skal være med til at forme SKAT i fremtiden.

- Vi har virkelig været imponerede over, hvor læringsivrige eleverne er. De har været igennem en virkelig stejl læringskurve, siger Ditte Greisen og Kent Toftegaard bryder ind.

- Noget af den undervisning, de får på tredje semester, er valgfag på kandidatuddannelser, siger han.

Selvom undervisningen er skarpt målrettet mod en fremtid hos SKAT, så er uddannelsen også meget mere end bare det. Det kræver derfor en lille opremsning. Eleverne kommer til at sidde med regnskaber, kommunikation, it og forvaltningsret for at nævne nogle eksempler.

Unikke elever

De to undervisere forsøger også at trække på deres egen erfaring fra virkeligheden uden for klasselokalet. De vil gerne tegne et billede af verden, som måske ikke er så rosenrødt som eleverne tror.

- Vi prøver at forberede dem på at komme ud på den anden side. Vi har lige set Operation X's udsendelse om udbytteskat, og vi opfordrer vores elever til at se de ting og aktualiserer undervisningen. Det er også den bedste måde at 'lære' på, siger Ditte Greisen.

Undervisningen er med til at gøre eleverne 'unikke,' som Ditte Greisen siger. Det var også hendes besked til det helt nye kuld elever, der startede i maj 2018.

- De kommer til at være de eneste af slagsen. De kommer vidt omkring og kan det hele. Der er ikke nogen skatteeksperter, der ved noget om it. Det kommer eleverne til at kunne, og derfor er de unikke, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce