Annonce
Aabenraa

Møde med regeringen: Jeg fik to ting med

Udbyttet var ikke stort, da borgmester Thomas Andresen (V) mandag sammen med landets øvrige borgmestre var til virtuelt møde med regeringen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det var særdeles småt med konkrete budskaber, da borgmester Thomas Andresen (V) deltog i et virtuelt møde med fire ministre. Vi skal være klar til at lægge lokaler til lokale testcentre, og vi skal bidrage til test i kommunens folkeskoler. Det er facit.
Annonce

Aabenraa: - Der var to konkrete ting, jeg kunne tage med fra mødet.

Det var borgmester Thomas Andresens (V) umiddelbare opsummering af et pressemøde med regeringen mandag. Og lad os da bare afsløre, at ingen af dem vælter verden.

Det skortede ellers ikke på kendte navne på deltagerlisten - sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) – men det gjorde det til gengæld på nyhederne, da landets borgmester ved middagstid var kaldt i virtuel audiens med øget testkapacitet og genåbning på dagsordenen.

Den ene af de de to konkrete ting var, at man ønsker kommunens hjælp til at finde lokaler fordelt over hele kommunen, fordi man ønsker at gøre nettet af testcentre mere fintmasket.

Annonce

Ting nummer to

Og så skal der skrues op for testkapaciteten, så børnene igen kan indtage folkeskolerne.

- Det andet, vi fik en melding om, og som jeg egentlig også tager som udtryk for et indsatsområde, er et ønske om, at vi kan bidrage til test på hele folkeskoleområdet. Altså, at vi i grundskolerne kan udføre test. Og det er jo en kæmpe opgave, fordi vi Aabenraa Kommune skal op på cirka 6000 test om ugen, siger Thomas Andresen, som tilføjer, at man er i gang med at planlægge, hvordan det kan udføres i praksis.

Mandag eftermiddag samledes regeringen til en drøftelse af genåbningen, inden Folketingets øvrige partier deltager i forhandlinger tirsdag.

- En udmelding om noget konkret i dag, hvad enten den var lokal, regional eller på landsbasis kunne måske lukke luften ud af forhandlingerne i morgen (tirsdag, red.). Alligevel var mødet positivt, fordi vi havde mulighed for at stille spørgsmål, siger Thomas Andresen, der selv kunne bidrage.

- Jeg havde to bønner ind i debatten. Den ene var, at jeg gerne vil have, at vi får vejledninger ud, inden der kommer større udmeldinger, som går alt for meget i dybden med en eventuel genåbning. Og så havde jeg et ønske ud fra en Aabenraa-dagsorden om, at man ikke laver forløbet for en genåbning for langstrakt. Forstået på den måde, at vi hurtigt kan komme med i genåbningen, så vores aktuelle incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere, som mandag udgjorde 136,4 mod 105,7 fredag, red.) ikke bliver en klods om benet, lyder det fra kommunens førstemand som håber på, at kommunens incidenstal er for nedadgående.


Vi vil gerne med i genåbningen, når vores smittetal begynder at normalisere sig.

Thomas Andresen (V), borgmester


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce