Annonce
Haderslev

Møde om nye tiltag optrappede konflikt mellem skatere og løbehjulsbrugere

Sådan ser de nye åbningstider på Streetdome ud. De er udarbejdet af den daglige leder, Morten Bennetsen, sammen med bestyrelsen. Foto: Jonas Kristensen
Opdeling og åbningstider for folk på skateboard og løbehjulsbrugere. Det tiltag blev præsenteret i Streetdome i Haderslev onsdag aften, men i stedet for at løse konflikten mellem de to grupper, så havde initiativet den modsatte effekt.
Annonce

Haderslev: Det var egentlig tænkt som et tiltag for at lægge en dæmper på uenighederne mellem løbehjul og skateboards. Men i stedet blev konflikten optrappet.

Onsdag aften var der informationsmøde i Streetdome i Haderslev, hvor stedets daglige leder, Morten Bennetsen, præsenterede brugerdefinerede åbningstider for, hvem der må bruge Streetdomes faciliteter hvornår.

De præsenterede tider forårsagede en stor diskussion mellem forældre, løbehjulsbrugere, skatere og Morten Bennetsen selv.

Åbningstider i Streetdome

  • Så lang tid tildeles fremover skatere og løbehjulsbrugere:
  • Streetdome er tilgængeligt for skaterne i 74 timer i løbet af ugen. Heraf er 42 timer udelukkende for skatere.
  • Til sammenligning er faciliteterne tilgængelige for løbehjulsbrugerne i 50 timer, hvoraf 18 timer udelukkende er til denne gruppe.
  • Faciliteterne er fælles mellem grupperne i 32 timer om ugen.

Især løbehjulsbrugerne og deres forældre følte, at tiderne favoriserede de af Streetdomes brugere, som står på skateboard. Og Morten Bennetsen lagde da heller ikke skjul på, at tiderne hovedsageligt er lavet i et forsøg på at få flere skatere til at bruge Streetdome til daglig.

Men efter mødet erkendte han også, at han sagtens kan forstå løbehjulsbrugernes frustrationer.

- Jeg kan godt forstå deres bekymringer. Det at stå på løbehjul er en lige så stor passion, som det er at stå på skateboard. Men jeg har også mærket skaternes frustrationer igennem mine tre år som daglig leder, og den frustration skal man forstå for at anerkende de nye tider, sagde han.

Annonce

Åben for ændring

Disse frustrationer går på, at især de yngre løbehjulsbrugere ikke kender ''færdselsreglerne'' på en skaterbane ifølge skaterne selv. Det har angiveligt gennem en årrække fået flere skatere til at søge væk fra faciliteterne, ligesom der også har været ulykker på banen.

Den udfordring vil Morten Bennetsen imødekomme med de nye åbningstider. Under præsentationen udtrykte flere ældre løbehjulsbrugere dog, at de følte sig oversete, og bandeord og en vending som ''til grin'' blev ofte brugt.

Mandag og onsdag aften fra 19-22 er i tidsplanen dedikeret til klatrere, som også bruger stedets faciliteter. Men efter mødet åbnede Streetdomes bestyrelsesformand, Bjørn Svensson op for, at denne tid også kan bruges af de løbehjulsbrugere, der er på eliteniveau.

- Det er jo positivt, at der er så mange, som gerne vil bruge faciliteterne. Men der er for lidt plads, og det er en nødvendighed at dele op, sagde Bjørn Svensson.

Åbningstiderne er udarbejdet af Morten Bennetsen sammen med Streetdomes bestyrelse. De er herefter blevet præsenteret for Haderslev Kommunes udvalg for kultur og fritid, som har godkendt tidsplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce