Annonce
Haderslev

Møde om nye tiltag optrappede konflikt mellem skatere og løbehjulsbrugere

Sådan ser de nye åbningstider på Streetdome ud. De er udarbejdet af den daglige leder, Morten Bennetsen, sammen med bestyrelsen. Foto: Jonas Kristensen
Opdeling og åbningstider for folk på skateboard og løbehjulsbrugere. Det tiltag blev præsenteret i Streetdome i Haderslev onsdag aften, men i stedet for at løse konflikten mellem de to grupper, så havde initiativet den modsatte effekt.

Haderslev: Det var egentlig tænkt som et tiltag for at lægge en dæmper på uenighederne mellem løbehjul og skateboards. Men i stedet blev konflikten optrappet.

Onsdag aften var der informationsmøde i Streetdome i Haderslev, hvor stedets daglige leder, Morten Bennetsen, præsenterede brugerdefinerede åbningstider for, hvem der må bruge Streetdomes faciliteter hvornår.

De præsenterede tider forårsagede en stor diskussion mellem forældre, løbehjulsbrugere, skatere og Morten Bennetsen selv.

Annonce

Åbningstider i Streetdome

  • Så lang tid tildeles fremover skatere og løbehjulsbrugere:
  • Streetdome er tilgængeligt for skaterne i 74 timer i løbet af ugen. Heraf er 42 timer udelukkende for skatere.
  • Til sammenligning er faciliteterne tilgængelige for løbehjulsbrugerne i 50 timer, hvoraf 18 timer udelukkende er til denne gruppe.
  • Faciliteterne er fælles mellem grupperne i 32 timer om ugen.

Især løbehjulsbrugerne og deres forældre følte, at tiderne favoriserede de af Streetdomes brugere, som står på skateboard. Og Morten Bennetsen lagde da heller ikke skjul på, at tiderne hovedsageligt er lavet i et forsøg på at få flere skatere til at bruge Streetdome til daglig.

Men efter mødet erkendte han også, at han sagtens kan forstå løbehjulsbrugernes frustrationer.

- Jeg kan godt forstå deres bekymringer. Det at stå på løbehjul er en lige så stor passion, som det er at stå på skateboard. Men jeg har også mærket skaternes frustrationer igennem mine tre år som daglig leder, og den frustration skal man forstå for at anerkende de nye tider, sagde han.

Åben for ændring

Disse frustrationer går på, at især de yngre løbehjulsbrugere ikke kender ''færdselsreglerne'' på en skaterbane ifølge skaterne selv. Det har angiveligt gennem en årrække fået flere skatere til at søge væk fra faciliteterne, ligesom der også har været ulykker på banen.

Den udfordring vil Morten Bennetsen imødekomme med de nye åbningstider. Under præsentationen udtrykte flere ældre løbehjulsbrugere dog, at de følte sig oversete, og bandeord og en vending som ''til grin'' blev ofte brugt.

Mandag og onsdag aften fra 19-22 er i tidsplanen dedikeret til klatrere, som også bruger stedets faciliteter. Men efter mødet åbnede Streetdomes bestyrelsesformand, Bjørn Svensson op for, at denne tid også kan bruges af de løbehjulsbrugere, der er på eliteniveau.

- Det er jo positivt, at der er så mange, som gerne vil bruge faciliteterne. Men der er for lidt plads, og det er en nødvendighed at dele op, sagde Bjørn Svensson.

Åbningstiderne er udarbejdet af Morten Bennetsen sammen med Streetdomes bestyrelse. De er herefter blevet præsenteret for Haderslev Kommunes udvalg for kultur og fritid, som har godkendt tidsplanen.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce