Annonce
Varde

Møde om Varde Fritidscenter: Stor uenighed endte i fordragelighed

Tilhørerne var engagerede, og selvom der til tider var stor uenighed, var der også udtalt gensidig respekt og forståelse ved mødet om Varde Fritidscenters udvidelse. Foto: Annett Bruhn
Teorier om sammenblanding af midler og om evig støtte til Varde endte i forståelse ved informationsmøde på Varde Fritidscenter.

Varde: Udvidelse af Varde Fritidscenter har trukket kritik. FysioDanmark, Hotel Varde og Hotel Arnbjerg er bekymret for ulige konkurrence ved en sammenblanding af kommunens og fondens penge, og ved informationsmøde onsdag aften var Jens Erik Mathiasen fra Helle Hallen mødt op med en bekymring om, at alle kommunens penge går til Varde – men, parterne endte i fordragelighed.

Som en af tilhørerne, sagde:

- Det fyger rundt med konspirationsteorier om at have fingrene nede i kommunekassen. Jeg forstår, at man har lånt penge på almindelige vilkår. De nye bygninger ejer man selv. De bestående ejer kommunen, og dem hælder fonden penge i.

Annonce
Formand Bent Ove Larsen tog enhver kritik med ro - og kalder Den Erhvervsdrivendes Fonds lejeaftale med Varde Kommune for omvendt statsstøtte. For fonden har al arbejdet - men kommunen får værdierne, når den kommunale del af fritidscentret forbedres. Foto: Annett Bruhn

Borgmester: Det her er den bedste løsning

Borgmester Erik Buhl var blandt de omkring 60 fremmødte. Og han var glad for debatten – også den kritiske del af den.

- Det er rigtig godt, vi har det her møde. Det, der er helt faktuelt, er, at vi giver 8,5 mio i kommunalt tilskud, én gang for alle, og en kommunegaranti på 16 mio – og så har et enigt økonomiudvalg indstillet garanti for yderligere 6 mio + 1 mio kroner i energilån. Det er vores eneste investering. Når vi ser på vores risiko, kunne vi som kommune ikke have gjort det bedre, nemmere og billigere, sagde Erik Buhl og fortsatte:

- Hvorfor. Fordi her ejer vi bygningerne. Kommunen har værdierne. Hvis Helle Hallen går konkurs, har vi ingenting. Vi får langt det meste for pengene på den her måde, og vi får løftet det her sted.

Kritik blev til forståelse

Jens Mathiasen, JM Byg i Nordenskov, en af de frivillige bag Helle Hallen og formand for Lokallisten, var netop på banen.

- Helle Hallen har længe arbejdet med planer om at bygge sportel, men det er ikke lykkedes endnu. Det er meget svært for os at se, hvordan det her fungerer. Kommunen ejer alle bygninger, men I giver en million om året i leje. Så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad koster det kommunen at leje det ud til jer? Min holdning er, at alle haller skal være selvejende. Det er også derfor, der bliver en kontrast mellem os og jer. Der bor altså 37.000 udenfor Varde by, lød hans indledende holdning.

Han nåede dog, ligesom de øvrige fremmødte, nåede til forståelse.

- Det overhovedet ikke for at skyde nogen noget i skoene. Det er for at få klare linjer. Vi bor et andet sted, og vi vil gerne have sikkerhed for, at vi får det samme, uanset hvor vi bor i kommunen, sagde han.

Jesper Brodersen blev direktør for Varde Fritidscenter i 2012. Han garanterede ikke noget, men har fuld tiltro til planer om vækst. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce