Annonce
Esbjerg

Mødre på Stengårdsvej: Tag ikke lejrskolerne fra vores børn

- Vi forældre har selvfølgelig hovedansvaret for at give vores børn oplevelser, men for eksempel har jeg ikke kørekort, og det er svært at få råd til at køre langt i tog. Til gengæld havde jeg fire italienske børn boende hjemme hos mig, da de kom på udveksling i Danmark, efter at mine børn havde været på tur med skolen i Italien. Så måske vi forældre på Stengårdsvej kan hjælpe på en anden måde end økonomisk, for alle ønsker jo de her oplevelser for vores børn, siger Abir (billedet). Foto: Mai M. Christensen
Det er ikke sjovt at gå ud af folkeskolen og aldrig have oplevet Tivoli, ligesom børnene fra de velhavende hjem. Tre mødre fra Stengårdsvej er bekymret for børnene, hvis planerne om at spare lejrskolerne væk bliver gennemført.

ESBJERG: Den ene har Ali i 5. klasse, som allerede glæder sig meget til sin lejrskole i 6. klasse. Den anden har en datter i 8. klasse, som skal på lejrskole til København til foråret, og hvor klassen netop nu samler ekstra penge ind til turen gennem kagesalg og andre indbringende aktiviteter.

Den sidste har voksne børn, som studerer i dag, men for hvem lejrskolerne har gjort en forskel i deres opvækst, og nu er hun bekymret for sit barnebarn og den folkeskole, der venter efter børnehaven.

Tre kvinder på Stengårdsvej har sat JydskeVestkysten stævne for at fortælle, hvor alvorligt det vil være, hvis byrådet i Esbjerg Kommune sparer samtlige lejrskoler i folkeskolen væk. Sådan som der er lagt op til i budgetudkastet.

- Der vil være mange børn her på Stengårdsvej, som så aldrig vil få de store oplevelser som for eksempel Tivoli i København. Jeg har været derovre med mine tre piger, og turen kom til at koste 2000 kroner, og vi sov endda ved en bekendt. Mange herude har ikke råd til at give deres børn sådan en oplevelse. Det vil give en stor ulighed, siger Susan.

Annonce
Ud over at børnene er stolte over at få den oplevelse at komme på tur, så gør det også noget helt særligt for klassens sammenhold, fornemmer jeg. Problemer bliver løst, og børnene oplever hinanden på en anden måde, når de er sammen væk fra skolen og deres hjem. Det vil være frygteligt for børnene, hvis de gør alvor af at afskaffe lejrskolerne.

Susan, mor og bosat på Stengårdsvej

Venskaber der holder

Abir, der ligesom Susan helst ikke vil have sit efternavn i avisen, er enig i, at det vil være katastrofalt, hvis planerne om at sløjfe lejrskolerne bliver til noget.

- Børnene herude keder sig i forvejen. Ikke alle går til noget i fritiden. Vi prøver at tage nogle spil og legesager med hen i Bydelshuset, og men det er jo ikke det samme som at komme på en lang tur med sin klasse og med overnatning. Mine børn har altid set meget frem til lejrskolerne. Turene lærer dem meget om dansk kultur, og så er det en god social øvelse at skulle være sammen både dag og nat, siger Abir.

Hun oplever også, at turene styrker integrationen:

- Eleverne på Bakkeskolen kommer afsted sammen med etnisk danske elever fra fx Spangsbjergskolen. Nogle af de venskaber mellem børnene holder stadig ved i dag, og de kan huske hinanden fra lejrskolen, når de mødes igen i gymnasiet, siger Abir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

112

Tæsk på toilettet: Gerningsmanden stak af

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];