Annonce
Danmark

Mødte hinanden på dating.dk: Nu skal Ketty og Bendt giftes

Ketty og Bendt mødte hinanden på Dating.dk og skrev sammen et par uger før det første møde. Den 5. oktober skal de giftes i Skamby Kirke. Foto: Thomas Gregersen
- Man kan finde så meget på det der internet, griner 86-årige Ketty Rindahl med et skælmsk blik til 83-årige Bendt Jensen. Ham fandt hun på Dating.dk, og den 5. oktober står hun brud i Skamby Kirke.
Annonce

Søndersø: Ketty og Bendt har fejret guldbryllup. Men ikke med hinanden. De mistede begge deres ægtefæller for flere år siden og har også gennem årene som enkefolk kendt andre.

Derfor lå det da heller ikke lige i kortene, at de to - som henholdsvis 86 og 83-årige - skulle gå en tur sammen op ad kirkegulvet. Men, efter snart halvandet års bekendtskab, var det Ketty, der endte med at trække Bendt ned på sofaen og stille det store spørgsmål.

- Bendt kan godt lide at sige, at det var mig, der friede. Men det skete altså ikke bare ud af det blå. Vi havde luftet tanken begge to, griner Ketty Rindahl.

I dag bor parret sammen i Kettys hyggelige rødstensrækkehus i Søndersø, og det føles helt rigtigt. Der var noget, der sagde klik, allerede da de begyndte at skrive sammen på hjemmesiden Dating.dk.

Kun nogle uger senere mødte de hinanden efter adskillige lange skriverier på internettet.

- Kærligheden er noget andet, når man er i vores alder. Der er forskel på, hvordan vi bliver forelsket. Vi er jo ikke ligefrem prinsen og prinsessen i hinandens øjne, men kærligheden er stadig vigtig. Det betyder meget, at man har hinanden. Jeg ved ikke, hvad det var, jeg faldt for ved Bendt, men der var et eller andet, der gled i hak. Han var meget nem at snakke med, og der har ikke været de store kanter, vi skulle slibe af hinanden, fortæller Ketty Rindahl.

- Ja, for mit vedkommende var det nok bare fordi, jeg indså, at der ikke var så mange tilbud tilbage på tavlen, svarer Bendt med et flabet grin. Han har allerede midt i sætningen dukket sig, så Kettys arm kun rammer luften over hans hoved.

- Nej, det er rart at have en at sove ved siden af og en at vågne op ved siden af. En at dele dagene med, lyder det med lidt mere alvor fra Bendt Jensen, der fylder 84 dagen efter brylluppet.

Bendt Jensen på snart 84 og Ketty Jensen på 86 er ikke den slags pensionister, der gror fast i sofaen. De hjælper med til Røde Kors søndagscaféer, går til krolf, kortspil, bowling, madlavning, trædrejning og vist også lige et par ting mere. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Fordomme om dating

Det kommende brudepar er godt klar over, at det næppe bliver til hverken kobber- eller sølvbryllup i denne omgang.

- Men vi lever livet, som om der ikke er nogen udløbsdato. Vi vil have det hele med. Nu skal vi giftes i kirken og holde fest for begge vores familier i boligforeningens fælleshus. Vi har da også bestilt en udflugt med bus senere på året, fortæller den kommende brud.

- Vi er nogle festmennesker, der godt kan lide at samle folk omkring os, supplerer Bendt Jensen.

- Ja, jeg sagde, både da jeg blev 80 og 85, at nu skulle jeg nok ikke holde flere store fester i mit liv. Den gang havde jeg da slet ikke regnet med, at der også lå et bryllup forude, siger Ketty Rindahl.

Det er hende, der har insisteret på, at vielsen skulle forestås i kirken.

- Skulle det være, så skulle det også være rigtigt. Jeg skal ikke være hvid brud. Det kan jeg godt afsløre. Men Bendt får ikke lov at se mig i kjolen før selve dagen, afslører hun.

I dag regner man med, at det er op mod hvert tredje parforhold, der udspringer fra en af internettets utallige datingsider. Men alligevel har Ketty Rindahl mødt flere fordomme om den fremgangsmåde.

- Hvor møder man ellers hinanden i vores alder? Jeg startede inde på en facebook-side, der hed noget med 40+. Der skrev jeg med flere forskellige, men aldrig noget der udviklede sig til et møde. I stedet prøvede jeg Dating.dk, hvor Bendt så dukkede op. Her i Søndersø er der jo ikke enkeballer hver weekend, hvor man kan tage ud og danse. Jeg synes slet ikke, man skal være så bange for at kaste sig ud i at date på nettet. Der er mange enlige ældre, der ikke vil være ved, at de savner en. De har måske heller ikke mod på at lede - og det synes jeg er synd, mener Ketty Rindahl.

Annonce

Bendt styrer bilen

Bendt Jensen har været i et længerevarende forhold efter sin kones død, men kæresten blev ramt af demens og døde.

- Jeg har skrevet med en del inde på Dating.dk og så har jeg også været i Thailand i tre år for at prøve noget andet, fortæller han.

Parret lever begge efter devisen om, at livet kun er til låns, og at man skal sørge for at få noget godt ud af hver eneste dag.

Ketty Rindahl blev selv mindet om livets skrøbelighed, da hendes mand gennem mere end 50 år pludseligt døde.

- Han havde det lidt dårligt, og jeg tog med ham på sygehuset klokken otte om morgenen. Mindre end en time senere døde han af et hjertestop, fortæller hun.

Ketty har to børn og Bendt syv - og endnu flere børnebørn. I familien er bryllupsplanerne kun blevet positivt modtaget.

- Vi har inviteret 44 gæster, men desværre kan min søn ikke komme. Han sejler oppe ved Grønland og har ikke mulighed for at komme til Danmark. Det er jeg lidt ked af. Det havde været prikken over i'et, siger Ketty med et lille knæk i stemmen.

Selvom lysten og livsmodet er intakt, og hjernen er skarp, så kan Ketty Rindahl dog også mærke, at hverken syn eller hørelse er, som det var engang.

- Bendt er nødt til at være mine øjne, og han må da heldigvis stadig køre bil. Vi er jo ikke ligefrem nogle typer, der sidder og klæber til sofaen, mener Ketty Rindahl.

Udover bowling mandag formiddag i Odense spiller de kort torsdag eftermiddag ved 3F's seniorklub. To gange om ugen spiller de krolf i Søndersø. Ketty har tidligere sunget i kor mens Bendt går til madlavning, billard og trædrejning, og så er de begge frivillige og hjælper til ved Røde Kors' søndagscaféer for enlige.

- Det er faktisk nok noget af det, vi har til fælles. At vi altid har været meget aktive foreningsmennesker, og Bendt har i mange år drevet sit eget entreprenørfirma, så der skal helst ske noget hele tiden, fortæller Ketty Rindahl.

Så ofte som muligt får parret også flettet en tur til Haslev på Sjælland ind i programmet for at besøge Kettys familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce