Annonce
Tønder

Møgeltønder Cup gav 27.000 til fornyelse af skolegården

Møgeltønder cuppen byder traditionen tro på masser af fodbold for både store og små. Her er nogle af de raske drenge fra Møgeltønder UIF - et hold der oveni købet vandt i deres klasse. Privatfoto

Møgeltønder: Den 33. udgave af Møgeltønder Cup blev indledt i heftige regnbyger, men vejret artede sig efterhånden som weekenden forløb, og den regnfulde fredag blev afløst af sensommersol. Sponsorløbet og loppemarkedet indbragte samlet 27.000 kroner til fornyelse af skolegården. Fredagens store program i teltet bød på masser af underholdning til både store og små.

Og så gik det løs lørdag med fodbold, og her trak holdet Dream Team Moms sig ud som vinder af dame senior 1, mens Øster Højst UIF blev vinder af herrernes afdeling. Veteranklassen blev vundet af KBBSK.

Søndag blev det ungdomsholdenes tur til at dyste mod hinanden. Denne dag blev indledt i kl. 10.20 med den officielle åbningstale af byrådsmedlem Harald Christensen.

Resultatet i de spillede rækker blev således: U6-Mix: vinder Møgeltønder UIF. U7-Mix: Tønder SF 1. U10 Drenge: DGF Flensborg. U11 Drenge: Kolding Boldklub. U12/13 Piger: Møgeltønder UIF/Tønder SF 1. U12/13 Drenge: NØFF.

Anne-Katrine Hattens vandt lodtrækningen om en flyvetur, mens Iben Schmidt vandt et gavekort til Ballum Fodboldgolf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];