Annonce
Tønder

Møgeltønder rykker sammen om købmanden

Der var stor opbakning ved et borgermøde i Møgeltønder tirsdag aften. Omkring 120 var mødt op for at bakke op om købmanden.Privatfoto
120 mødte op til et borgermøde om, hvordan man sikrer, at Møgeltønder også fremadrettet har en købmand. Købmand Jan Gloor er glad for opbakningen.
Annonce

Møgeltønder: - Jeg er imponeret over den opbakning, der var, og det tager jeg som et positivt tegn.

Købmand Jan Gloor fra Min Købmand i Møgeltønder har fået lidt optimisme tilbage efter tirsdagens borgermøde, hvor 120 mødte frem for at diskuttere, hvordan byens borgere kan være med til at sikre, at Møgeltønder også fremadrettet har en lokal købmand.

Optimismen var tiltrængt, da Jan Gloor og hustruen Inga Südel har drevet købmandsbutikken siden 2009, og de har siden 2010 oplevet en omsætningsnedgang på 30 procent. En udvikling, der er uholdbar, og det var også derfor, at Jan Gloor rakte ud efter hjælp fra en lokal gruppe bestående af borgerforeningsformand Jens Nissen, Martin Iversen, Per Frandsen og Sandie Mamsen. De stod bag indkaldelsen til det velbesøgte borgermøde.

- Vi fik en god snak på mødet, og vi føler, at opbakningen er der. På mødet kom der en del tilkendegivelser - ris og ros, og så var der også nogle, der meldte sig til at give en hånd med at få butikken sat lidt i stand. Så vi er fortrøstningsfulde, fortæller Jens Nissen.

Han fortæller, at gruppen snart igen vil sætte sig sammen og evaluere på mødet.

- Det er selvfølgelig deres butik, så de styrer, hvad der skal ske. Men vi vil helt klart holde gryden i kog og sørge for, at de får den opbakning, der skal til for, at butikken skal køre videre, fortsætter Jens Nissen.

- Jeg er imponeret over den opbakning, der var.

Jan Gloor, købmand i Møgeltønder

Annonce

Nye tiltag på vej

Jan Gloor glæder sig over, at der er nogle, der vil give butikken en hjælpende hånd. Både ved at handle hos købmanden, men også ved at give en hånd med til at få opdateret butikken.

- De seneste par år har vi ikke haft penge til at gøre noget ved butikken, så den trænger nogle steder til lidt vedligehold, lyder det fra Jan Gloor, der også fortæller, at der er andre tiltag på vej, så købmanden kan stå endnu stærkere i konkurrencen i fremtiden.

- Lige nu kører der nogle test på en webbutik i vores bagland, og vi har meldt klart ud, at vi er med, når løsningen er klar. Det betyder, at folk kan bestille varer hos os via internettet, og så afhente dem i butikken, når de kører hjem fra arbejde. Det håber vi, vi kan tage i brug i løbet af foråret, fortæller Jan Gloor.

Annonce

Tager stilling til efteråret

Jan Gloor og Inga Südel ser nu mere optimistisk på fremtiden, men tvivlen nager stadig i baghovedet. De har gjort sig nogle overvejelser og sat sig nogle mål for, hvad der skal til for, at de kan køre forretningen videre på sigt.

- Jeg tænker, vi tager tingene op til overvejelse og vurdering til efteråret. Vi skal ind og kigge på, om der er udvikling nok til, at vi skal fortsætte. Umiddelbart tænker jeg, at vi skal se en omsætningsstigning på 10 procent. Men det tager vi til efteråret, siger Jan Gloor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce