Annonce
Tønder

Mølledammen er mere

Annonce

Læserbrev: Tønder Kommune lovpriser med god ret sine fyrtårne, som man praler af sine børn, men overser måske ellers smukke stedbørn. Mølledammen i Løgumkloster er tilsyneladende sådan et stedbarn.

Siden kommunalreformen er det som om, at kærligheden fra myndigheden til dette rekreative område ved byens nordlige indgangsport helt er forsvundet og det er sørgeligt at følge forfaldet og kommunens manglende indsats. Ude af øje – ude af sind.

Mølledammen i Løgumkloster har stor symbolsk betydning for byens borgere, idet den symboliserer en svunden tid med den oprindelige meget store Mølledam, der omkransede hele den nordvestlige del af byen, der dengang havde en vis betydning. Desuden symboliserer Mølledammen, hvad stærke frivillige kræfter formår at præstere, når borgere forfølger et fælles mål for deres hjemstavn og sidst, men ikke mindst, er den et symbol og et minde om den generation af lokale hædersborgere, der stod bag projektet med retablering af Mølledammen i dens nuværende form. Derfor er det ikke blot vand, der bliver til mudder.

Bortset fra den manglende vedligehold ligner Mølledammen måske ved første øjekast mange andre, men der er altså mere i det end som så og håbet er, at der i de kommende budgetforhandlinger kan afses midler til genopretning og vedligehold, så stedbarnet kan blive om ikke et fyrtårn, så dog et smukt vartegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce