Annonce
Billund

Møllegrundens sø og trampe sti skal forskønnes

Billund Kommune har besluttet, at der fremover skal gøres en bedre indsats for at vedligeholde området ved Møllegrunden i Sdr. Omme. Områdets tidligere ejer mener ikke, at kommunen vedligeholder området i det omfang, det er nødvendigt. Arkivfoto: Torben Lauridsen
Billund Kommune har valgt at imødekomme et ønske fra den tidligere ejer af Møllegrunden i Sdr. Omme. Han mener ikke, at kommunen har levet op til at vedligeholde området, men det vil der nu blive rettet op på.

Sdr. Omme: En oprenset sø, en ny trampesti med gangbroer og en generel vedligeholdelse af området. Det er, hvad Billund Kommune har besluttet, at der skal ske med Møllegrunden i Sdr. Omme.

Billund Kommune købte for seks år siden området af Erling Jensen med det formål at etablere byggegrunde. Der er i mellemtiden solgt en enkelt grund, men området er ikke blevet vedligeholdt i en sådan grad, som sælgeren mener, at Billund Kommune ved overtagelsen forpligtede sig til.

I forbindelse med grundene ligger en mindre sø på 200 kvadratmeter, en simpel trampesti langs Sigbæk samt et par broer. Søen er imidlertid i ganske dårlig stand, og trampestien er flere steder meget våd. Desuden er der en generel oplevelse af, at området er vokset til, men det vil Billund Kommune nu gøre noget ved.

Møllegrunden

Udstykningen på Møllegrunden i Sdr. Omme indeholder i alt 12 byggegrunde, hvor blot en enkelt er solgt. Der er altså fortsat 11 grunde til salg i området.

De 11 byggegrunde er mellem 796 og 1132 kvadratmeter store, og de koster mellem 172.500 kroner og 290.000 kroner.

- Vi vil gerne imødekomme forslaget om at oprense søen og få lavet en sti, så hele området bliver lidt pænere og mere indbydende at se på, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Kræver en dispensation


Vi vil gerne imødekomme forslaget om at oprense søen og få lavet en sti, så hele området bliver lidt pænere og mere indbydende at se på.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget, Billund Kommune


En oprensning af den lille sø er anslået til at ville koste 52.000 kroner. Det vil desuden koste cirka 120.000 kroner at renovere den cirka 200 meter lange trampesti. Der skal desuden bruges penge hvert eneste år på at holde området ved lige, ligesom broerne i området ikke holder evigt.

I alt har de lokale politikere forpligtet sig til, at der hvert år skal bruges 38.000 kroner på afledt drift, så området kan komme til at se pænere ud.

- Det er lidt bagvendt, at man overtager et areal, og der så går flere år, inden man tager en beslutning om, hvordan det skal se ud, siger Per Nyhus.

Da området er beskyttet af Naturbeskyttelsesloven, som siger, at der ikke må laves ændringer af tilstanden af naturlige søer, hvis dens areal er på mere end 100 kvadratmeter. Billund Kommune er derfor nødt til at få en dispensation fra denne paragraf for at kunne nå i mål med ændringerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce