Annonce
Tønder

Møllekro udbrændt: Ung mand erkender delvis brandstiftelse

Politiet har afspærret området omkring den udbrændte bygning. Slukningsarbejdet efter den påsatte brand stod på i 14 timer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

19-årig mand fra lokalområdet er varetægtsfængslet i fire uger. Han har delvist erkendt at have stået bag branden i Løgumkloster onsdag eftermiddag, hvor byens historiske kro blev flammernes bytte, og en mand nær var brændt inde.

Sønderborg/Løgumkloster: En 19-årig mand kom torsdag formiddag humpende ind i retten i Sønderborg i følgeskab af to betjente.

I det efterfølgende grundlovsforhør blev han sigtet efter straffelovens paragraf 180, der handler om brandstiftelse under skærpende omstændigheder. Den 19-årige skal ifølge politiets opfattelse onsdag omkring klokken 13 have sat ild til Løgumklosters tidligere restaurant og kro "Møllekroen", der ligger i Møllegade 19 A. Bygningen, der siden tog navneforandring til "Klosterkjælle", udbrændte.

I sigtelsen fra anklager Anders Schøler lød det, at der på brandtidspunktet var et ukendt antal beboere på bygningens første sal. De var i overhængende livsfare. Flere kom således til skade, og en mand, der var i fare for at indebrænde, måtte reddes ud fra et vindue på første sal med en stige.

Kort tid efter at branden udbrød, blev den 19-årige anholdt. Han var selv blandt de personer, der var kommet til skade og måtte behandles på skadestuen.

Annonce

Brandstiftelse

Den 19-årige lokale mand, der er varetægtsfængsling i brandsagen fra Løgumkloster, er sigtet efter paragraf 180 i straffeloven med følgende ordlyd:- Sætter nogen ild til egen eller fremmed ejendom under sådanne omstændigheder, at han indser, at andres liv derved udsættes for overhængende fare, eller det sker med forsæt til at volde omfattende ødelæggelse af fremmed ejendom eller til at befordre oprør, plyndring eller anden sådan forstyrrelse af samfundsordenen, straffes han med fængsel indtil på livstid.

Løgumkloster Møllekro stod onsdag eftermiddag ikke til at redde. En 19-årig mand er anholdt og varetægtsfængslet. Han sigtes for brandstiftelse under skærpende omstændigheder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Lukkede døre

I grundlovsforhøret erkendte den 19-årige via sin forsvarer, advokat Lone Adolphsen, de faktiske forhold omkring selve brandstiftelsen. Men advokaten understregede, at hendes klient ikke vidste, at der befandt sig mennesker i ejendommen.

Anklager Anders Schøler begærede derefter lukkede døre med den begrundelse, at den tiltalte skulle igennem nye afhøringer, og vidner skal afhøres.

- Og de skal ikke kunne læse i avisen, hvad der bliver oplyst i retten, påpegede anklageren.

Avisens udsendte protesterede mod dørlukningen med den begrundelse, at mange detaljer fra branden allerede var kendt i offentligheden og at branden havde vakt betydelig opsigt i lokalområdet. Protesten hjalp ikke noget. Dommer Kristin Bergh fulgte anklagemyndighedens begæring om dørlukning.

Derfor står det indtil videre hen i det uvisse, hvad der var baggrund for den 19-årige handling. Bygningen i Møllegade har de seneste mange år ikke mere fungeret som restaurant og værtshus, men har været ombygget til flere lejemål.

Grundlovsforhøret sluttede med, at den 19-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

Med en dom for brandstiftelse efter paragraf 180 risikerer den sigtede en straf, der kan gå op til livstid.

Et stort opbud af brand- og redningsfolk blev onsdag eftermiddag kaldt til Møllegade i Løgumkloster. Fem personer kom til skade ved branden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et stort opbud af brand- og redningsfolk blev onsdag eftermiddag kaldt til Møllegade i Løgumkloster. Fem personer kom til skade ved branden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et stort opbud af brand- og redningsfolk blev onsdag eftermiddag kaldt til Møllegade i Løgumkloster. Fem personer kom til skade ved branden. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce