Annonce
Sport

Møllgaard efter ungarske klø: Fint at få en over næsen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter at have været ubesejret hidtil i sæsonen tabte Aalborgs mestre stort til Pick Szeged i Champions League.

Aalborgs håndboldherrer tabte søndag til et af de hold, der kan ende med at vinde Champions League.

Det vurderer Aalborg-profilen Henrik Møllgaard efter nederlaget på 28-35 til ungarske Pick Szeged. Det var nordjydernes første nederlag i gruppespillet efter sejre over Celje, Zagreb og Elverum.

- Pick Szeged er uden tvivl et niveau over de andre, vi har mødt. De er top-fem eller seks i Europa, og det viste de også mod os.

- Vi havde svært ved at følge med, når de rullede sig ud, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg kom hurtigt bagud med ti mål i søndagens hjemmekamp, men holdets topscorer med syv mål finder trøst i, at værterne i perioder fik vist, at de kunne være med.

Ved pausen var ungarernes forspring minimeret til fem mål.

- Vi blev bare most fra start af et rigtig godt hold. De slap ikke gassen, og det var en skam, at vi blev så hurtigt kede af det.

- Det var først, da tingene begyndte at se decideret håbløse ud, at vi smed hæmningerne og fik vist, at vi sagtens kunne være med, siger Møllgaard.

Han indrømmer dog, at Aalborg havde det svært, når Pick Szeged hævede niveauet.

- Vi har været ubesejret indtil nu i denne sæson, og det var fint at få en over næsen og blive mindet om, at der er lang vej endnu.

- Hvis vi til foråret skal derned (til Ungarn, red.) og lave ballade, så skal der mere til, siger han.

Aalborg-træner Stefan Madsen er enig med Møllgaard.

- Jeg ærgrer mig over, at vi ikke kom bedre ud til kampen. Vi vidste, at der var en risiko for, at vi ville blive mast.

- Det var dog godt at se, at vi i perioder kunne spille med. Vi hentede også fire-fem mål på dem ret hurtigt, siger træneren.

- Vi har noget at have det i, når vi tror på, at vi kan spille med i de her kampe. Nu er kunsten at lære af det, så vi ser en forskel næste gang, siger han.

Stefan Madsen vurderer også Pick Szeged til at være det klart bedste hold, som Aalborg har stået over for i Champions League i denne sæson.

- De har to klassespillere til hver position. Nogle steder tre. De har et individuelt og fysisk niveau, som vi ikke havde mødt før. Men da vi fik vænnet os til trykket og farten, viste vi, at vi godt kan være med, mener han.

- Jeg har stadig en tro på, at vi lave noget spændende i den her CL-gruppe.

Aalborg indtager fjerdepladsen i gruppe A, hvorfra gruppevinderen går direkte videre til kvartfinalen. Nummer to til seks booker en plads i ottendedelsfinalerne.

I næste weekend møder Aalborg på hjemmebane Flensburg-Handewitt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce