Annonce
Sport

Møllgaard efter ungarske klø: Fint at få en over næsen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter at have været ubesejret hidtil i sæsonen tabte Aalborgs mestre stort til Pick Szeged i Champions League.

Aalborgs håndboldherrer tabte søndag til et af de hold, der kan ende med at vinde Champions League.

Det vurderer Aalborg-profilen Henrik Møllgaard efter nederlaget på 28-35 til ungarske Pick Szeged. Det var nordjydernes første nederlag i gruppespillet efter sejre over Celje, Zagreb og Elverum.

- Pick Szeged er uden tvivl et niveau over de andre, vi har mødt. De er top-fem eller seks i Europa, og det viste de også mod os.

- Vi havde svært ved at følge med, når de rullede sig ud, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg kom hurtigt bagud med ti mål i søndagens hjemmekamp, men holdets topscorer med syv mål finder trøst i, at værterne i perioder fik vist, at de kunne være med.

Ved pausen var ungarernes forspring minimeret til fem mål.

- Vi blev bare most fra start af et rigtig godt hold. De slap ikke gassen, og det var en skam, at vi blev så hurtigt kede af det.

- Det var først, da tingene begyndte at se decideret håbløse ud, at vi smed hæmningerne og fik vist, at vi sagtens kunne være med, siger Møllgaard.

Han indrømmer dog, at Aalborg havde det svært, når Pick Szeged hævede niveauet.

- Vi har været ubesejret indtil nu i denne sæson, og det var fint at få en over næsen og blive mindet om, at der er lang vej endnu.

- Hvis vi til foråret skal derned (til Ungarn, red.) og lave ballade, så skal der mere til, siger han.

Aalborg-træner Stefan Madsen er enig med Møllgaard.

- Jeg ærgrer mig over, at vi ikke kom bedre ud til kampen. Vi vidste, at der var en risiko for, at vi ville blive mast.

- Det var dog godt at se, at vi i perioder kunne spille med. Vi hentede også fire-fem mål på dem ret hurtigt, siger træneren.

- Vi har noget at have det i, når vi tror på, at vi kan spille med i de her kampe. Nu er kunsten at lære af det, så vi ser en forskel næste gang, siger han.

Stefan Madsen vurderer også Pick Szeged til at være det klart bedste hold, som Aalborg har stået over for i Champions League i denne sæson.

- De har to klassespillere til hver position. Nogle steder tre. De har et individuelt og fysisk niveau, som vi ikke havde mødt før. Men da vi fik vænnet os til trykket og farten, viste vi, at vi godt kan være med, mener han.

- Jeg har stadig en tro på, at vi lave noget spændende i den her CL-gruppe.

Aalborg indtager fjerdepladsen i gruppe A, hvorfra gruppevinderen går direkte videre til kvartfinalen. Nummer to til seks booker en plads i ottendedelsfinalerne.

I næste weekend møder Aalborg på hjemmebane Flensburg-Handewitt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyve smed PH-lamper fra sig

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];