Annonce
Sport

Bennett diskvalificeres - tysker vinder i Vueltaen

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Sam Bennett troede, at han havde vundet 9. etape, men han blev diskvalificeret, og så vandt Pascal Ackermann.
Annonce

Efter onsdagens interessante bjergslag blandt klassementfavoritterne var torsdagens etape Vuelta a España en anderledes begivenhedsløs affære, hvis drama først kom, efter at alle rytterne var blevet kørt i mål.

Ireren Sam Bennett havde ellers vundet 9. etape efter en massespurt med hjælp fra danske Michael Mørkøv, men næsten en halv time senere faldt antallet af professionelle sejre fra 50 tilbage til 49 for Bennett.

Han var nemlig blevet diskvalificeret for at have givet et ureglementeret puf til en konkurrent på opløbsstrækningen, vurderede Vuelta-løbsledelsen. I stedet blev tyskeren Pascal Ackermann (Bora) tilskrevet etapesejren, hans første nogensinde i Vueltaen.

Spændingen på 9. etape kunne kortes ned til den afgørende massespurt. Danske Magnus Cort (EF) ville også lege med i spurten, men han kom ikke til at spille nogen rolle og kørte over målstregen sommer nummer 13, fem pladser foran Mørkøv. Som følge af Bennetts diskvalifikation blev begge danskere forfremmet en plads.

På forhånd indbød den 157,7 kilometer flade etape til en massespurt, og efterhånden som etapen skred frem, syntes det da også uundgåeligt.

Godt nok sad en gruppe på to ryttere ude foran, men de blev holdt i så kort snor af feltet, at det ikke var realistisk, at de ville holde til mål. Med lidt over 20 kilometer tilbage var feltet da også samlet igen.

Sidevind virkede som den største potentielle fare for en massespurt, men vinden var ikke kraftig nok til at lave nævneværdig ravage i det nordlige Spanien.

I den samlede stilling fører ecuadorianeren Richard Carapaz (Ineos) fortsat foran Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og Dan Martin (Israel Start-Up Nation).

Vueltaen fortsætter torsdag med kun en marginalt mere kuperet etape. Her skal rytterne tilbagelægge 185 kilometer før målstregen i Suances.

Lørdag og søndag skal rytterne til gengæld til at køre mere opad igen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce