Annonce
Esbjerg

MacArtney finder tilbage i sporet med ny direktør

Claus Omann, adminstrerende direktør, har netop landet sit første årsregnskab i spidsen for MacArtney A/S. Omsætningen er vokset med 100 millioner kroner og overskuddet før skat endte på 5,5 millioner kroner. Pressefoto

Claus Omann har landet sit første regnskab, siden han overtog rollen som førstemand for flere end 400 medarbejdere i MacArtney A/S. Trods massive ændringer i virksomheden er omsætningen steget med 20 procent og bundlinjen er tilbage i sort.

Esbjerg: Med et overskud før skat på 5,5 millioner kroner og vækst i omsætning på omkring 100 millioner kroner til 551 millioner kroner, svarende til en fremgang på godt 20 procent, er MacArtney A/S tilbage i en sund udvikling.

Hjerting-virksomheden, der er globalt førende inden for udvikling og fremstilling af undervandsteknologi, har netop offentliggjort sin årsrapport for perioden fra 1. oktober 2017 til 30. september 2018.

Årsrapporten lander efter, at MacArtney for første gang i virksomhedens 40-årige historie fik røde tal på bundlinjen i både 2016/17 og 2015/16 på grund af det langvarige fald i olieprisen.

Det er samtidig det første regnskab med en ny førstemand i virksomheden, Claus Omann, som for cirka halvandet år siden afløste mangeårig administrerende direktør Niels Erik Hedeager.

Claus Omann, der har en fortid med ledende roller hos blandt andet Viking Life-Saving Equipment og producenten af antenneudstyr og parabolanlæg, Triax, er ikke vild med fokus på sin egen rolle, men set i lyset af en omfattende omstilling af MacArtney, som han sammen med medarbejderne og bestyrelsen er i færd med, erklærer han sig tilfreds med resultatet.

Annonce

MacArtney A/S

Den 1. maj er det 40 år siden, at millionforretningen MacArtney i Hjerting så dagens lys. Virksomheden blev stiftet af det nu afdøde ægtepar Winnie og Martin " Mac" Macartney.I dag ejes virksomheden af parrets to sønner, Glenn og Marco Macartney.

Forhenværende mangeårig administrerende direktør Niels Erik Hedeager er i dag bestyrelsesformand i MacArtney A/S.

MacArtney er verdensførende inden for fremstilling af undervandsteknologi med speciale i design, produktion, salg og service af systemer til offshore olie, gas og vedvarende energi, havforskning, civile maritime ingeniørprojekter og forsvaret.

Foruden et verdensomspændende net af agenter afsættes Macartneys produkter gennem egne salgskontorer samt datterselskaberne i Norge, Storbritannien, USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Holland, Singapore og Australien.

MarArtney beskæftiger flere end 400 medarbejder over hele verden. De omkring 120 arbejder på hovedkontoret i Hjerting.

Store forandringer

Omstillingen, som skal give MacArtney en solid platform til det, Claus Omann kalder for en fremtidig profitabel vækst, har medført store forandringer i organisationen med blandt andet oprettelsen af en operationsorganisation, som skal skabe en mere effektiv drift. Desuden har en af opgaverne været at integrere to nye selskaber, som man købte i 2017, ligesom virksomheden har skullet omstille sig til at være mere fleksibel og modstandsdygtig over for ændrede markedsforhold.

- Jeg har stor respekt for den opgave, jeg har fået. MacArtney er på alle måder en fantastisk virksomhed med masser af energi og entreprenørskab. Det er en virksomhed, der har kaldt på, at der skulle ske noget. Vi er nu godt i gang med transformationen, men vi kommer til at arbejde yderligere et år til halvandet, før vi kan lægge en opdateret strategi, forklarer Claus Omann.

Før oliekrisen satte MacArtney tilbage, havde virksomheden lige meldt ud, at den sigtede efter en omsætning på en milliard kroner senest i 2016.

Ny flot kantine

I regnskabsåret har MacArtney foretaget investeringer i nye markedsområder, herunder Sverige, Chile og Kina, hvor nye kontorer er etableret. Ekspansionen betyder, at MacArtney har øget sin tilstedeværelse i 13 lande i Skandinavien, Europa, Asien, Nord- og Sydamerika, og virksomheden beskæftiger flere end 400 ansatte over hele verden, heraf arbejder omkring 120 ansatte i hovedkvarteret i Hjerting.

Netop ved hovedkontor er der tilføjet 10.000 nye kvadratmeter ved at omdanne den tidligere Hjerting Laks-ejendom til et moderne værksted, lager og logistik samt kantine. Udvidelsen har ifølge Claus Omann givet den tiltrængte plads til innovation.

MacArtney, som aktuelt har travlt med en ordrebeholdning, som ikke har været større siden 2014, og virksomheden forventer for indeværende regnskabsår at kunne lande et nyt solidt resultat med overskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce