Annonce
Tønder

Madører i infight: Håber at starte en tradition

Rune Rotevatn gik til konkurrencen med en lidt anderledes indstilling. Mens klør fem trods alt viste sig at være den hurtigste vej til pokalen, så fandt han sølvtøjet frem. Foto: Niklas Majgaard
Stilen og tilgangen er forskellig, men målet er det samme: Smørrebrættet fik onsdag svar på, hvor hurtigt man egentligt kan konsumere fem højtbelagte og en citronfromage.

TØNDER: Festivaltid er også konkurrencetid, hvis man spørger hos Smørrebrættet i Vestergade. Den nye frokostrestaurant satte i hvert fald en habil udfordring op til de madglade. Ti pladser til en konkurrence i at eksekvere fem stykker smørrebrød plus dessert på tid.

Udfordringen tog i alt 30 håbefulde op - og der måtte derfor en lodtrækning til for at finde onsdagens kombattanter.

Her vil den opmærksomme læser bemærke, at der var lagt op til, at ti deltagere skulle i infight med de 50 stykker smørrebrød, men ni endte med at deltage. Et sent afbud bragte tallet ned, oplyser Smørrebrødets Vinzent Fischer:

- Vi fik et sent afbud, så vi bliver ni. Vi håber bestemt, at det her kan blive en tradition, så vi også kan gøre det næste år, siger han og tilføjer:

- Både vi og konkurrencen er blevet taget godt imod, og jeg må bestemt give de lokale, at opbakningen til os har været der helt fra dag 1. Det betyder enormt meget for os.

Annonce

Dengang var specielt den sidste fjerdedel en stor udfordring, og her var det den med roastbeef, der var det store problem. Det tager tid at tygge, og jeg var selvfølgelig så dum at gemme den til sidst.

Benny Elvis Hansen, vinder af konkurrencen.

Tricks og Youtube

Hvordan klarer man så fem velvoksne håndmadder og en dessert på nogle få minutter? Mens nogle af ædedolkene gik ind til opgaven med erfaring og gåpåmod, så havde andre læst lidt på lektien. Det gælder blandt andet Leon Jensen. Han hørte først om konkurrencen, da han en aften var på Timeout - og meldte sig straks til.

- Det hele begyndte med en snak i baren, og så meldte jeg mig til. Jeg har forsøgt at forberede mig lidt hjemmefra, for der er en del videoer på Youtube fra USA, hvor det her med spisekonkurrencer er stort. Jeg har kigget en del derinde de seneste par dage - det er noget med tre bidder, en mundfuld vand og så forfra, lyder det.

Men alle manerer går fløjten, hvis det skal gå stærkt, mener han:

- Altså, man kan sige meget... Men det bliver ikke et kønt syn!

Kniv og gaffel

Stilen er valgfri. De fleste valgte klør fem og kildevand, men en enkelt gik i en lidt anden retning. Den norske kunstner Rune Rotevatn fra Højer valgte sølvtøjet til:

- Jeg er kunstner til daglig, så det er vist lidt en gang performancekunst, det her. Mine forældre gjorde, da jeg var lille, altid en stor dyd ud af, at man skulle spise ordentligt, så jeg prøver lige med kniv og gaffel her. Jeg tror dog ikke det gør underværker for tiden, men så er det da i hvert fald forsøgt, griner han.

Citronfromagen var sjette og sidste udfordring på menuen. Kampen stod helt til sidste sekund. Foto: Niklas Majgaard

7.04 minutter

Mens Leon Jensen specielt i konkurrencens første halvdel lignede et seriøst vinderbud og Rotevatn aldrig kom i nærheden af sejren, så endte vindertiden på syv minutter og fire sekunder. Vinderen blev Benny Elvis Hansen, som kunne skrive en sejr mere på CV'et.

Det er nemlig ikke første gang han vinder en spisekonkurrence i gågaden:

- Jeg har gjort det før. For otte måneder siden havde Klosterbageren en konkurrence i at spise en romkugle på ét kilo. Den vandt jeg også. Det tog 13 minutter og var en del sværere end det her. Dengang var specielt den sidste fjerdedel en stor udfordring, og her var det den med roastbeef, der var det store problem. Det tager tid at tygge, og jeg var selvfølgelig så dum at gemme den til sidst, forklarer han.

Men er der nogle tricks? Det mener den glade vinder bestemt ikke:

- Jeg forberedte ingenting. Der er ingen tricks - jeg har bare en mave!

Leon Jensen forsøgte at forberede sig med lidt tricks fra profferne. Det holdt et stykke ad vejen - han kom i hvert fald godt fra start. Foto: Niklas Majgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce