Annoncørbetalt indhold

Madbloggere giver deres bud på efterårets smuttur

Foto: ©Jana Augustin, TMN Bloggerene Linn Grubbström og Mia Vejlgaard Just fra www.frokenkraesen.com og Maria Christensen og Stine Engberg fra www.madogkaerlighed.dk har været på kulinarisk rejse til Altes Land am Ebstrom

Efterårsferien er lige om hjørnet. Det er idylliske Stade og området Altes Land am Elbstrom også. Efterårets smuttur ligger blot 400 km fra Aarhus. Her venter dig en fryd for øjet og for ganen.

Med madbloggere på smuttur

Linn fra bloggen http://frokenkraesen.com/ og Maria fra http://madogkaerlighed.dk/ tog imod vores tilbud om at lære det lokale køkken bedre at kende. Den kulinariske smuttur bød på et besøg på en æbleplantage og kokkerier på et gammelt museumsskib.

Deres smuttur begyndte i hovedbyen Stade. Den mere end 1000 år gamle havne- og hanseby har stadig sin middelaldercharme med smukke gamle bindingsværkshuse. Her skulle der handles friske råvarer og fisk fra det lokale marked inden de to bloggere satte deres indbyrdes udfordring i gang. Hvem kunne dupere de tyske madkendere mest, og hvem kunne give det bedste take på en Nordtysk ret.

Kender du det tyske køkken? Hver fjerde dansker foretrækker, ifølge en Megafon-undersøgelse fra december 2017, Tyskland blandt alle vores nabolande, som det foretrukne kulinarisk rejsemål. Halvdelen af danskerne synes dog, ifølge samme undersøgelse, at det nordtyske køkken mest af alt består af øl og pølser! Intet kunne dog være mere forkert.

Smag på Altes Land am Elbstrom

Ferieregionen Niedersachsen er berømt for de hvide asparges og den helt særlige aspargesrute, herudover kan du opleve Nordtysklands største frugtareal med æbletræer så langt øjet rækker - og stort set på den anden side af grænsen.

Om du er til aktiv, kulturel eller kulinarisk ferie - i regionen findes der noget for alle. I byen Stade får du herlige oplevelser året rundt. Fra Stand-up-paddling i gennem voldgraven og på floden Schwinge eller en shopping og vandretur gennem byen. Byen byder mange små hyggelige caféer, gourmetrestauranter, madmarkeder og selvfølgelig de traditionelle julemarkeder.

Frugtplantagerne i Altes Land

Et besøg i de kendte frugtplanter er obligatorisk! Plantagerne, der i daglig tale omtales som Altes Land - Det Gamle Land - er Tysklands største sammenhængende frugtdyrkningsareal med over 18 millioner frugttræer. Her er cykelruter, små hyggelige gårdbutikker og cafeer. Om efteråret bliver de sprøde æbler høstet, og det regionale køkken kreerer delikate måltider af høsten.

Byvandringer i Stade

I hovedbyen Stade er den bedste måde at lære byen og madstederne at kende ved at tage på en af de mange byvandringer. Har man børn med er flere af turene særligt tilrettelagt for børn. Man bør derfor sig selv og familien en guidet rundtur i den gamle bydel, hvor man bliver præsenteret for de regionale lækkerier, som selvfølgelig nydes i byens historiske og smukke små markeder gader og stræder.

Cykelture i og omkring Stade

Fra Stade er der rig muligheder for at udforske regionen på cykel. Egnen byder på intet mindre end et 1000 kilometer af forbundne cykelstier og cykelruter, som går gennem området.

Det obligatoriske julemarked

Selvfølgelig har Stade sit eget smukke julemarked. Og det skal du opleve. Du finder den berømte julestemning på Hökerstraße. De små stræder i den gamle by er lyst op med julelys og pynt, og du bliver ikke snydt for julens sangkor. Julemarkedet er i år fra den 26. november til den 23 december.

Hvis du vil vide mere om Altes Land am Elbstrom og de aktuelle oplevelser så læs med her: og du finder Linn og Maria's opskrifter på Facebook.

Annonce
Foto ©Gerhard Adrian, TMN Madblogger Linn Grubbstrom smager på de sprøde æbler fra æbleplantagen Altländer Obsthof Beckmann, som er en af de mange frugtplantager der er gæstfrie og åbne for turister.
Foto: ©STADEMarketing und Tourismus GmbH-Martin Elsen Om foråret og sommeren kan du stå på SUP i Stade ? en anderledes byvandring med små hyggelige ?beach?-stop undervejs.
Foto © Jana Augustin, TMN Tekst: Tag på en historisk byvandring i idylliske Stade, som ligger blot 400 km fra Aarhus. En fryd for øjet og for ganen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.