Annoncørbetalt indhold

Madplanlægning: Sådan får du mere overskud i hverdagen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder annonceret indhold


Kniber det med at nå den sunde aftensmad, når arbejde, børn og pligter kalder i hverdagen? Med lidt planlægning forud kan du højne overblikket og lettere finde en balance mellem de sunde retter og hverdagens stress. Her guider vi til, hvordan du bedst gør.

Annonce

Planlægning er din bedste ven

Hører du til dem, der først begynder at overveje aftensmaden, når arbejdsdagen er slut? Så er det intet under, at der alt for ofte ryger en frysepizza i ovnen, eller at du lige tager et smut forbi fastfood-restauranten på hjemvejen. Du har sikkert de rigtige intentioner om at få en mere sund og varieret kost, men de lange dages stress og pligter tager brodden af dine planer. Forud-planlægning er din bedste ven her.


Det eneste, du behøver, er et øget overblik, hvor du bliver bedre til at tænke forud. Start med at udvælge en dag hver uge, hvor du sætter dig ned og finder ud af, hvad du godt kunne tænke dig at spise til middag. Ikke kun for en enkelt dag, men for hele ugen.


Tag hele familien med på råd, og notér det, som I godt kan lide. I kan med fordel skrive alle jeres yndlingsretter ned, så I har noget at vælge imellem, når det kommer til opskrifter. Vælg en ud til hver dag, og variér dem, så I blander bolsjerne. Med mere variation får kroppen flere af de vitaminer og mineraler, den har brug for.


Budgetter spiller ind

Når du skal købe ind, tager det unægteligt en del af månedslønnen, og fødevarer er ikke billige. Derfor kan det være smart at lægge et budget i forhold til husstandens indkomst. Find ud af hvor mange penge, der er til rådighed til mad hver dag, og udvælg varer efter det. Læs tilbudsaviserne igennem, og benyt dig af de gode tilbud. Så kan du spare en del og få råd til andre dejlige oplevelser.


Sørg også for altid at have en række basisvarer i køleskabet eller køkkenskabet. Det gælder for eksempel langtidsholdbare tørvarer eller de grove grøntsager. Så kan du altid få lavet en hurtig og sund gang aftensmad.


En anden måde, du kan få en sund middag på i den stressende hverdag, er ved at lave ekstra portioner, når du laver aftensmad. Frys de ekstra portioner ned, og spis dem de dage, hvor det kniber med tiden. Når maden bliver frosset ned, mister den ikke så mange næringsstoffer.


Overvej en måltidskasse

Bliver det for besværligt med egen planlægning, er der hjælp at hente udefra med måltidskasser. Du har sikkert hørt om konceptet – at virksomheder som Hellofresh sammensætter forskellige måltidskasser, hvor der er opskrifter og ingredienser til flere dages sunde retter. Du kan selv vælge mellem typer og antal dage.


Alle kasserne er sammensat af dygtige professionelle, der skaber fuldkomne retter, som er sunde og nærende. Det eneste, du skal gøre, er at gå frem efter opskriften og selv kokkerere. Du skal ikke købe yderligere varer, for alt er inkluderet. Så behøver du slet ikke bekymre dig om at handle ind, for fødevarerne er allerede i hus. Supersmart, når du gerne vil have overblik, madplanlægning og sund mad på samme tid.


Det hurtige overblik

Her følger de bedste råd for at få sunde retter i en hektisk hverdag:


  • Lav madplaner én dag om ugen
  • Lav et budget
  • Hav basisvarer i skabene
  • Nedfrys store portioner
  • Bestil en måltidskasse 


Med ovenstående i mente vil du blive bedre til at tænke forud, og du vil opleve, at det bliver lettere i hverdagen at få lavet sund mad til hele familien.

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.