Annonce
Sport

Mads Hansen tyvstarter speedwaysæsonen i Frankrig

Speedwaykører Mads Hansen ser sammen med sin far og teamchef, Torben Hansen frem mod en tætpakket kalender for 2020. Mads er godt på vej mod drømmen om en karriere som fuldtidsprofessionel kører, og stiller i 2020 op for Sønderjylland Elite Speedway i Vojens, svenske Västervik, polske Kolejarz Opole og franske Dynamic Motor Club Lamothe. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mads Hansen har landet den sidste aftale til 2020-kalenderen, som sender den unge speedwaykører fra Skærbæk i aktion i ligaerne i Polen, Sverige og Frankrig - foruden den hjemlige danske speedwayliga.

SKÆRBÆK: Kalenderen er klar - og den bliver travl. Mads Hansen går et særdeles travlt 2020 i møde som kører for fire speedwayklubber i fire lande - men han har samtidigt taget et utraditionelt valg for at få gang i sin sæson så tidligt som muligt.

Mads Hansen har nemlig skrevet kontrakt med en fransk klub - til trods for, at Frankrig normalt ikke er at regne som noget stort speedwayland.

At det alligevel blev til en aftale med Dynamic Motor Club Lamothe er der ifølge Mads Hansen en god grund til:

- Det er rigtigt at Frankrig ikke er det helt store speedwayland, men aftalen er god på den måde, at jeg kan starte en måned tidligere end sæsonerne i Polen, Sverige og Danmark, hvor jeg også skal køre. Og det giver god mening for mig, for jeg vil gerne tidligt i gang og være helt klar til alle de vigtige løb, som ligger i begyndelsen af sæsonen.

Samtidigt er han ikke den eneste, der kigger mod Frankrig for at kunne starte tidligere ud:

- Den franske liga har også en håndfuld engelske kørere, der kommer over og gør det samme - de vil også gerne tidligt i gang, forklarer Mads Hansen.

Annonce
Valget af den franske speedwayliga er utraditionelt - men det har sine fordele. En tidligere sæsonstart er god forberedelse til når det går løs i de største ligaer på Mads Hansens kalender. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Travl kalender

Kort efter følger opgaverne i Danmark, Sverige og Polen - og spørger man Mads Hansen, så bliver den tidlige start vigtig, hvis ambitionerne skal indfries:

- Mine forventninger er at få en stabil og god sæson. Jeg satser på at kunne køre med i U21 VM og forhåbentlig være med i toppen der, ligesom jeg også håber, at Nations Cup kan blive en mulighed. Det er VM i holdspeedway for seniorer, og der er det sådan, at de skal bruge en U21-kører. Landstræneren udtager holdet først i april, men den beslutning er op til ham.

Mads Hansen og Lamothe skal i aktion første gang den 23. februar, når de på udebane skal møde Morizès Morizès.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce