Annonce
forside

Mads Hansen vinder U21 EM for hold

Mads Hansen (fjerde fra venstre) og resten af det danske U21-landshold lægger taktikken i Daugavpils i Letland. Det gik godt - med 45 point besejrede danskerne de polske verdensmestre, værterne fra Letland samt Sverige. Foto: Privatfoto.

Skærbæks store speedwayhåb, Mads Hansen, gjorde en god figur, da Danmark lørdag vandt EM i speedway for U21-landshold.

SKÆRBÆK/DAUGAVPILS/OPOLE: Det danske U21-landshold i speedway havde Mads Hansen fra Skærbæk på holdet, da de lørdag fik revanche for sidste måneds VM-sølv. Det gjorde de i lettiske Daugavpils, hvor det blev til EM-guld i en forrygende opvisning fra det danske hold.

Mads Hansen var ikke med i VM-finalen i Danmark, men blev valgt til landsholdet ved EM-finalen, hvor han hev 11 point i land. Et resultat, der blandt andet kom i hus, fordi store baner som netop den lettiske Grand Prix-bane passer godt til Hansens kørestil, forklarer Mads Hansens far, Torben Hansen.

- Mads er god på de store baner. Sådan en bane er Daugavpils, og der var ingen tvivl om stabiliteten fra nogen på holdet. Det var også rart, at vi kunne tage lidt revanche over Polen, for de vandt jo VM i Danmark for nylig, siger Torben Hansen og fortsætter:

- Man kunne se, at gutterne var sultne og gerne ville vise formatet. Og det gjorde de.

Annonce

Man kunne se, at gutterne var sultne og gerne ville vise formatet. Og det gjorde de.

Torben Hansen, far til Mads Hansen og teamchef i Hansen Racing.

Polsk debut - og styrt

Turen til Letland blev kombineret med et andet vigtigt løb for Mads Hansen, der fik debut for Kolejarz Opole i Polen. Her blev han topscorer for holdet, der dog tabte mod Stal Rzeszów.

- Mads styrtede i træningen og slog sig en del, men han blev heldigvis klar til 1. heat, og blev topscorer - så det var også et fint løb fra hans kant - selv om holdet tabte. I det hele taget var det en god weekend for os med speedwayen, for Mads' fætter, Jesper Knudsen, vandt desuden DM i 85cc speedway i weekenden, så vi har masser at glæde os over, runder Torben Hansen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];