Annonce
Sport

Mads Pedersen henter etapesejr i World Tour-løb

Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Mads Pedersen vandt torsdag 3. etape af BinckBank Tour, hvor han også indtager den samlede førsteplads.
Annonce

Den nu tidligere cykelverdensmester Mads Pedersen (Trek) slog torsdag til i en massespurt i BinckBank Tour i Belgien, hvor danskerne vandt 3. etape.

På opløbsstrækningen overhalede han på de sidste meter belgieren Jasper Philipsen (UAE) og Pascal Ackermann (Bora) fra Tyskland.

Ackermann åbnede spurten, men kunne ikke holde den stærke dansker bag sig.

- Det var meget hektisk. Udbryderne blev hentet lidt for tidligt, og derfor åbnede løbet lidt op igen. Men drengene gjorde det rigtig godt.

- De kontrollerede allerede fra starten. De kørte perfekt i dag, og så kunne jeg afslutte det med en sejr. Det er super dejligt, siger Mads Pedersen til Sporza.

Mads Pedersen fører løbet, inden der fredag venter en enkeltstart over otte kilometer. Det er hans plan at køre efter et samlet topresultat.

- Jeg vil forsøge at køre et godt klassement. Det er heldigvis en kort enkeltstart i morgen. Så det er ret godt for mig. Lørdag bliver det fuld gas, og så forsøger vi at lave et godt samlet resultat, siger Pedersen.

BinckBank Tour, der er blevet ramt af skærpede corona-restriktioner i Holland, slutter lørdag med en 185 kilometer lang etape.

Her skal rytterne i finalen flere gange passere Muur van Geraardsbergen - en stigning kendt fra flere af brostensklassikerne.

Tirsdag blev løbets oprindelige enkeltstart aflyst. Der er i stedet blevet indlagt en ny tidskørsel fredag.

Mads Pedersen ser frem mod brostensklassikerne, der i år køres i oktober på grund af corona-aflysninger i foråret.

- Jeg kom fra Touren i sidste uge, så dette løb er også en del af forberedelserne. Men det er altid rart at få en sejr i sådan et løb, siger han.

Det er danskeren anden sejr i denne sæson, efter at han i august vandt en massespurt på 2. etape af Polen Rundt. I Tour de France fik han to andenpladser.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce