Annonce
Varde

Mads skiftede job lige før coronakrisen - nu er han ledig

Mads Korneliussen nåede at få arbejdstøjet, men det blev ikke brugt meget, før coronakrisen kostede ham jobbet. Han er dog ret sikker på, at han får det igen, når krisen er ovre. Foto: Annett Bruhn
Hvis Mads Korneliussen var blevet i sit tidligere job, så kunne han være hjemsendt med løn. I stedet indkasserede han en fyreseddel. Han regner dog klart med at få sit job igen på den anden side af coronakrisen.
Annonce

Alslev: Det er ikke længe siden, at Mads Korneliussen startede i sit nye job som ventilationstekniker. Men allerede i coronakrisens første dage blev han fyret:

- Det er mest bare frustrerende. Nu var jeg lige startet på et nyt arbejde, siger han.

- Det var det dårligste tidspunkt at gøre det på.

Tidligere har han været ansat på Samuelsgården, der er en klub for børn i Oksbøl. Hvis han var blevet i det job, så var han formentlig blevet hjemsendt med løn. I stedet er han altså på dagpenge.

Tiden får han til at gå med at renovere badeværelse, passe sin datter, og så søger han to job om ugen for at være sikker på at overholde reglerne for at modtage dagpenge:

- Jeg er så heldig, at jeg har et kæmpe netværk, så jeg har kunnet søge ved dem, jeg kender. Men der er ikke nogen af dem, der ansætter i de her tider, for de har heller ikke noget at lave, siger han.

Annonce

Får jobbet igen

Han tager det nu heller ikke så tungt. Han er fyret som ventilationstekniker, fordi han især skulle servicere ventilation i boligforeninger og på plejehjem. Begge steder blev hurtigt lukket ned for at minimere smitterisiko, og derfor var der ikke noget for ham at lave.

Men så snart coronakrisen er slut, så skal ventilationen vedligeholdes, så han er sikker på at få jobbet igen.

Han ærgrer sig mere over, at han skulle på syv forskellige AMU-kurser for at få nogle flere af de kompetencer, som han skal bruge i sit nye job. Nu er han bange for, at de alle bliver udskudt.

Annonce

Intet at lave som speedwayrådgiver

Mads Korneliussen er af mange kendt som speedwaykører. Sidste år stoppede han karrieren, men han blev i stedet rådgiver for en anden kører, Nicolai Klint. Det tjener han heller ikke nogen penge på i øjeblikket, for al speedway er også indstillet.

- Men i speedwaysporten er der folk, der er endnu mere frustreret end os, der bare er sendt hjem. I speedwaysporten bruger man hele vinteren på at købe nyt grej og investere i den ny sæson - og så kan man ikke tjene penge, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce