x
Annonce
Tønder

Madskoler søger madglade frivillige

I vinterferien brugte 18 børn og fire voksne tre dage på at lave mad sammen i skolekøkkenet på Løgumkloster Distriktsskole. Til sommer gentager sceancen sig - derfor mangler madskole-arrangøren 4H frivillige hænder til at tage sig af undervisningen. Arkivfoto: Martin Franciere
Interessen for at komme på madskole med 4H er stor blandt børn og forældre i Tønder Kommune. Arrangørerne står klar med koncept og materialer - men mangler frivillige hænder.

TØNDER: Sommertid er madtid.

Senest deltog en række unge i løbet af vinterferien i en madskole på Løgumkloster Distriktsskole, hvor de tilbragte tre dage med læring om mad, ernæring, råvarer og tilberedning.

Og det hele gentages om få måneder, når en række madglade børn håber at få en plads på en af sommerens 4H-madskoler. Særligt i Tønder kommune opleves der stor efterspørgsel, skriver Tønderegnens 4H i en pressemeddelelse.

4H, som – i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 – er ansvarlig for madskoler, søger derfor med lys og lygte efter madinteresserede frivillige fra Tønder og omegn, som har mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad.

På landsplan brugte cirka 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommerferie på at lære madglade børn om sund mad, kost og motion på en anderledes, lærerig og aktiverende måde. Kravet for at blive frivillig er, ifølge arrangørerne, først og fremmest lyst og interesse:

- Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og til at give børn gode oplevelser med mad og sundhed, siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer, i pressemeddelelsen. Hun fortsætter:

- Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes blandt andre også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn.

At være frivillig på en madskole er en oplevelse, der giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Under dagene med mad lærer børnene om råvarer, ernæring og tilberedning. Men der er også tid til at lege og til at lære hinanden at kende. Arkivfoto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce