Annonce
Erhverv

Maersk Drilling må se overskud vendt til underskud

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Maersk Drillings indtægter er faldet, da priserne på at udleje borerigge og boreskibe er faldet.

Maersk Drilling har haft underskud i første halvdel af 2019, hvor selskabet melder om en udfordrende tid som leverandør til oliebranchen.

Maersk Drilling udlejer borerigge og boreskibe, og i år er selskabets indtægter faldet med 16 procent til 4,2 milliarder kroner. Dykket skyldes, at priserne på at leje er faldet i forhold til sidste år.

De lavere indtægter betyder, at Maersk Drilling fik et underskud på 121 millioner kroner i første halvår.

Det er en vending fra et overskud på 733 millioner kroner i samme periode af 2018.

- I lyset af det udfordrende marked er jeg tilfreds med vores brancheførende driftsmargin (hvor meget omsætning, der bliver til driftsoverskud, red.), siger administrerende direktør Jørn Madsen i en kommentar til regnskabet.

Maersk Drilling blev skilt fra Mærsk-koncernen i april, hvor selskabet blev børsnoteret på fondsbørsen i København.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce