Annonce
Team Esbjerg

Mageløse Polman er finaleklar: Den fedeste kamp i mit liv

Estevana Polman er dansk mester med Team Esbjerg. Søndag kan hun blive verdensmester med Holland. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Team Esbjergs Estevana Polman spillede selvfølgelig hovedrolle, da Holland spillede sig i VM-finalen med en sejr over de russiske favoritter.
Annonce

VM: Smag på ordet.

VM-finale.

Ikke for at underkende Team Esbjerg, men det er alligevel noget andet. Og i hvert fald noget helt andet, end da Estevana Polman som ganske ung kom til Aabenraa for at spille håndbold for SønderjyskE. Det var dér, det hele begyndte, og det var i Team Esbjerg, det for alvor tog fart.

Fredag kom den foreløbige kulmination på en fabelagtig håndboldkarriere. 27-årige Estevana Polman blev hollandsk topscorer, da de orange besejrede Rusland med 33-32 og spillede sig i VM-finalen.

- Det er den fedeste kamp, jeg har spillet i mit liv. Atmosfæren, fighten, intensiteten i kampen. Det var helt vildt. Det var så dejligt at spille for Holland i dag, sagde Polman efter kampen til TV2 Sport.

Annonce

Revanche for van der Vaart

Undervejs i turneringen tabte Holland til både Danmark, Tyskland og Slovenien, men i semifinalen mod Rusland var der ikke nogen tidligere Team Esbjerg-kammerat i skikkelse af Sandra Toft til at stå i vejen for Polman.

- Vi kiggede på hinanden inden kampen og sagde: ”Kom nu piger, vi kan gøre det her. Vi ved vi kan.” Jeg ved, vi har haft nedture, men vi har også haft opture. Så vi vidste, vi kunne byde dem op til dans. Der var ild i øjnene, og ingen gav op i løbet af kampen, jublede Polman.

Undervejs i turneringen er Team Esbjerg-profilen blevet bakket op af sin hollandske mand, Rafael van der Vaart, og søndag kan hun opnå noget, manden ikke nåede som fodboldspiller. At vinde en VM-finale. Rafael van der Vaart og Holland tabte finalen i 2010 mod Spanien.

Nu kan Polman og de hollandske håndboldhelte revanchere sig på nationens vegne. Ved at slå netop Spanien i søndagens håndboldfinale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce