Annonce
Team Esbjerg

Mageløse Polman er finaleklar: Den fedeste kamp i mit liv

Estevana Polman er dansk mester med Team Esbjerg. Søndag kan hun blive verdensmester med Holland. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Team Esbjergs Estevana Polman spillede selvfølgelig hovedrolle, da Holland spillede sig i VM-finalen med en sejr over de russiske favoritter.

VM: Smag på ordet.

VM-finale.

Ikke for at underkende Team Esbjerg, men det er alligevel noget andet. Og i hvert fald noget helt andet, end da Estevana Polman som ganske ung kom til Aabenraa for at spille håndbold for SønderjyskE. Det var dér, det hele begyndte, og det var i Team Esbjerg, det for alvor tog fart.

Fredag kom den foreløbige kulmination på en fabelagtig håndboldkarriere. 27-årige Estevana Polman blev hollandsk topscorer, da de orange besejrede Rusland med 33-32 og spillede sig i VM-finalen.

- Det er den fedeste kamp, jeg har spillet i mit liv. Atmosfæren, fighten, intensiteten i kampen. Det var helt vildt. Det var så dejligt at spille for Holland i dag, sagde Polman efter kampen til TV2 Sport.

Annonce

Revanche for van der Vaart

Undervejs i turneringen tabte Holland til både Danmark, Tyskland og Slovenien, men i semifinalen mod Rusland var der ikke nogen tidligere Team Esbjerg-kammerat i skikkelse af Sandra Toft til at stå i vejen for Polman.

- Vi kiggede på hinanden inden kampen og sagde: ”Kom nu piger, vi kan gøre det her. Vi ved vi kan.” Jeg ved, vi har haft nedture, men vi har også haft opture. Så vi vidste, vi kunne byde dem op til dans. Der var ild i øjnene, og ingen gav op i løbet af kampen, jublede Polman.

Undervejs i turneringen er Team Esbjerg-profilen blevet bakket op af sin hollandske mand, Rafael van der Vaart, og søndag kan hun opnå noget, manden ikke nåede som fodboldspiller. At vinde en VM-finale. Rafael van der Vaart og Holland tabte finalen i 2010 mod Spanien.

Nu kan Polman og de hollandske håndboldhelte revanchere sig på nationens vegne. Ved at slå netop Spanien i søndagens håndboldfinale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Annonce