Annonce
Sport

Magnus Landin starter på bænken i mulig skæbnekamp

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter en skade i foden er Magnus Landin endnu ikke klar til at spille en fuld håndboldkamp.

Fløjspilleren Magnus Landin blev onsdag morgen skrevet ind i den danske landsholdstrup ved EM, men han bliver ikke smidt i ilden fra start i kampen mod Rusland.

Den 24-årige Kiel-spiller begynder opgøret på bænken, mens Magnus Bramming starter på venstrefløjen mod Rusland, fortæller Danmarks assistenttræner, Henrik Kronborg.

- Magnus Landin kan ikke spille fuldt i 60 minutter, men vi vil gerne have ham i spil efter 10-15 minutter. Det skulle også gerne betyde, at vi skulle få en anelse bedre struktur på vores kontraspil, hvis vi kan stå ordentligt defensivt, siger Kronborg.

Landin har kæmpet for at blive klar, efter at han pådrog sig en skade i den ene fod i Golden League-kampen mod Norge en uge før EM-premieren.

Tirsdag aften gennemgik han en fysisk test, da landsholdet trænede i Baltiska Hallen i Malmø, og han fik grønt lys til at spille. I hvert fald en del af kampen.

I de første to gruppekampe mod Island og Ungarn har landstræner Nikolaj Jacobsen kun rådet over Magnus Bramming, der er det sædvanlige tredjevalg på venstrefløjen.

Årsagen er, at Danmark må undvære langtidsskadede Casper U. Mortensen ved EM.

I Landin og Mortensens fravær har Bramming grebet chancen og blev dansk topscorer i kampen mod Ungarn med seks mål.

Men Nikolaj Jacobsen har ikke lagt skjul på, at Landin, som også har store defensive kvaliteter, har været savnet.

Det er slet ikke sikkert, at Danmark har noget at spille for, når de går på banen mod Rusland onsdag aften.

Efter nederlag til Island og uafgjort mod Ungarn er danskerne under stort pres. Island og Ungarn tog hul på deres kamp klokken 18.15, og formår Island ikke at vinde, er EM slut for Danmark.

Skulle islændingene til gengæld gå hen og vinde, kan Danmark gå videre til mellemrunden med en sejr over Rusland. Danmarks kamp mod russerne går i gang klokken 20.30.

- Lige nu har vi bare et dansk omklædningsrum og en masse tilskuere, der håber rigtig meget på Island, så vi stadig har chancen for selv at kunne afgøre tingene, siger Henrik Kronborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

21-årig væltede på scooter og ramte bil

Annonce