Annonce
Kolding

Magnus overlever kræft: Nu hjælper han kronprinsen

Magnus fik lymfekræft for tre et halvt år siden. Torsdag hjælper han kronprins Frederik med at indvie Kolding Sygehus. Han kommer med saksen og kronprinsen klipper snoren. Hans far, Kenneth Holm, har været projektchef på udvidelsen af sygehuset i Kolding.

Magnus Holm på syv år fik for tre et halvt år siden lymfekræft. Første scanning var på sygehuset i Kolding, der i hjemmet i Hejls bliver kaldt "fars" sygehus. Far har været projektchef på udvidelsen af sygehuset, og torsdag står Magnus klar med saksen, når kronprinsen klipper snoren.

Annonce

Far og søn har øvet sig i dagligstuen med en pude og saks. Mest for sjov.

Men torsdag er det alvor, når kronprins Frederik står for den officielle indvielse af det nye store akutsygehus i Kolding. I baggrunden står en stolt far og mor, Kenneth og Maria Holm.

Se videoen med Magnus nederst i artiklen.

De kunne ikke styre tårerne, da sygehusets direktion spurgte, om det var noget for Magnus at hjælpe kronprinsen ved indvielsen.

- Jeg begyndte at hyle. Det er som om, at cirklen bliver sluttet. Magnus blev scannet første gang på Kolding Sygehus. Kenneth har arbejdet som projektchef på det nye sygehus, og det er blevet "hans" sygehus. At Magnus så kan stå og overrække saksen til kronprinsen, det er stort. Helt vildt stort, siger Maria Holm, der møder op til indvielsen med en serviet i lommen.

- Da vi er i gang med behandlingen, får vi på et tidspunkt at vide, at der nu er 75 procents chance for, at han overlever. De 25 procent var ikke os, vi havde fra starten besluttet os for, at Magnus ville klare den. Når den her kur er færdig, så kører vi hjem til Kolding sammen med Magnus, siger Maria Holm, der er mor ti Magnus, der er syv år i dag.

Kronprinsen indvier sygehuset

Kronprins Frederik indvier Kolding Sygehus 24. november 2016. Efter den officielle indvielse, der begynder klokken 11.00, skal kronprinsen rundt på sygehuset, blandt andet for at se hvordan sygehuset tager imod traumepatienter. Der er samtidig reception for de 200 særligt inviterede gæster. Magnus står med saksen, som kronprinsen skal bruge til at klippe snoren.

Selv da Magnus fik sondemad, kørte han på sin firhjulede minimotorcykel. I dag er Magnus er kræftfri, men han går fortsat i tjek hver tredje måned.

Magnus går fortsat til kontrol hver tredje måned, men han er kræftfri. Torsdag er han klar i det stiveste puds med hvid skjorte, pæne bukser og helt ny jakke.

For Kenneth Holm bliver det også en speciel dag. I fem år har han været sygehusets projektchef på udvidelsen og ombygningen, der bliver markeret med royalt besøg.

- Jeg blev faktisk rigtig rørt, da jeg fik det at vide. Jeg har virkelig knoklet for at få det her store projekt kørt sikkert i mål i nogle år. Jeg har brugt rigtigt meget tid. At det så bliver min Magnus, der er med til at sætte en form for punktum, det er helt fantastisk, siger Kenneth Holm, der er sikker på, at det har påvirket hans måde at løse opgaven, at han selv havde meget syg dreng, mens sygehuset er skudt i vejret.

Sygdommen blev et slags "ufrivilligt feltstudie" i, hvordan et sygehus fungerer, og det har samtidig understreget, hvad der betyder noget for familien Holm.

- Det vigtigste er altid familien. Den nære relation er den vigtigste. Det vil det altid være, men oplevelsen med Magnus har gjort, at jeg i arbejdet på sygehuset har haft overskriften, at jeg vil gøre en forskel for fremtidige patienter. Det lyder lidt højpandet. Men det er i virkeligheden mit drive, og det bliver selvfølgelig kun stærkere af det, som vi har været igennem med Magnus. Det handler blandt andet om et stort hensyn til patienterne. Der er mange, der har et svagt immunsystem på et sygehus. Dem har vi passet på, selvom det har været en byggeplads. Det er der ingen håndværkere, der har været i tvivl om i hele byggeprocessen, siger Kenneth Holm.

Magnus indvier det nye akutsygehus, når kronprinsen kommer forbi. Men den gode historie kommer inden indvielse. Magnus er i dag syv, men har været helt nede, da han blev ramt af kræft i lymferne. Hele kroppen og hjernen blev ramt.
Når Kolding Sygehus torsdag bliver indviet, er det en særlig dag for Kenneth Holm. Han er projektchef på byggeriet til lige knap én milliard kroner, og samtidig er det hans søn Magnus Holm, der overrækker saksen til kronprins Frederik, der klipper snoren.
Magnus indvier det nye akutsygehus, når kronprinsen kommer forbi. Men den gode historie kommer inden indvielse. Magnus er i dag syv, men har været helt nede, da han blev ramt af kræft i lymferne. Hele kroppen og hjernen blev ramt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce