Annonce
Sport

Magnussen er pessimistisk omkring VM-point i Brasilien

Ricardo Moraes/Reuters
Kevin Magnussen kørte en god kvalifikation, men bliver overrasket, hvis det også ender med top-10 i løbet.

Nogle gange er det måske bare bedst også i Formel 1 at tage sorgerne på forskud eller tale forventningerne ned.

Især hvis man kører i en Formel 1-racer, der har skuffet gang på gang efter opløftende momenter undervejs. Som det er tilfældet for Kevin Magnussen hos Haas.

Danskeren lod sig i hvert fald ikke svæve op på en lyserød sky efter lørdagens kvalifikation i Brasilien, selv om han sluttede på tiendepladsen, og teamkollega Romain Grosjean klokkede ind som ottendebedst.

I løbet søndag kan det nemlig hurtigt gå den anden vej igen.

- Vi har før set, at bilen kan lave en god tidtagning.

- Jeg vil være mere overrasket søndag, hvis vi kan holde disse positioner, end at vi kunne få dem lørdag. Det bliver en kæmpe udfordring med endnu højere temperaturer at holde dækkene under kontrol, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Han fortæller, at Haas-teamet igen prøvede med en opsætning af hans bil med det problematiske dækslid in mente.

- Vi har prøvet at sætte bilen op, så man kan passe lidt bedre på bagdækkene. For det bliver svært søndag at passe på dem. Det er småting, vi har gjort, så det har ikke ændret så meget for tidtagningen, siger danskeren.

Sidste år sluttede han på niendepladsen i Brasiliens Formel 1 Grand Prix, og den placering starter han fra i år, fordi Charles Leclerc (Ferrari) bliver rykket langt tilbage på grund af udskiftning af dele på bilen.

Max Verstappen (Red Bull) starter forrest foran Sebastian Vettel (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes), som allerede har vundet årets VM-titel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce