Annonce
Sport

Magnussen skal prøve kræfter med en Nascar-bil

Anton Vaganov/Reuters
I slutningen af oktober skal Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean køre omgange i en bil fra Nascar.

Kevin Magnussen tjener til dagen og vejen som racerkører i Formel 1, men i slutningen af oktober sætter han sig bag rattet i en lidt anden bil end sædvanligt.

Til B.T. fortæller Haas' Formel 1-teams talsmand, Stuart Morrison, at danskeren i slutningen af oktober skal prøve kræfter med en Ford Mustang fra løbsserien Nascar.

- Både Kevin og Romain (Grosjean, red.) får en håndfuld omgange i Nascar-bilen på Circuit of the Americas om torsdagen inden USA's Grand Prix, siger Morrison til avisen.

Også Magnussen bekræfter, at han skal prøve sig af i en anden bil.

- Jeg glæder mig helt vildt til at prøve en Nascar - det er jo en af de mest ikoniske racerbiler i verden, siger danskeren til B.T.

Han ved endnu ikke, hvilken model han skal køre i. Fast ligger det dog, at det bliver en bil fra teamet Stewart Haas Racing, der er ejet af Gene Haas, som også er chef på Haas' Formel 1-team, og Tony Stewart.

Tidligere har Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, deltaget i Nascar-serien.

Inden Magnussen kan drøne rundt i en Nascar-racer, skal han til Mexico City for at køre grandprix nummer 18 af 21 i Formel 1-serien.

Med fire grandprixer tilbage ligger Magnussen på 15.-pladsen med 20 point.

/ritzau/

Annonce
B.T.s artikel om Kevin Magnussens Nascar-planer
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce