Annonce
Sport

Magnussen skal prøve kræfter med en Nascar-bil

Anton Vaganov/Reuters
I slutningen af oktober skal Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean køre omgange i en bil fra Nascar.

Kevin Magnussen tjener til dagen og vejen som racerkører i Formel 1, men i slutningen af oktober sætter han sig bag rattet i en lidt anden bil end sædvanligt.

Til B.T. fortæller Haas' Formel 1-teams talsmand, Stuart Morrison, at danskeren i slutningen af oktober skal prøve kræfter med en Ford Mustang fra løbsserien Nascar.

- Både Kevin og Romain (Grosjean, red.) får en håndfuld omgange i Nascar-bilen på Circuit of the Americas om torsdagen inden USA's Grand Prix, siger Morrison til avisen.

Også Magnussen bekræfter, at han skal prøve sig af i en anden bil.

- Jeg glæder mig helt vildt til at prøve en Nascar - det er jo en af de mest ikoniske racerbiler i verden, siger danskeren til B.T.

Han ved endnu ikke, hvilken model han skal køre i. Fast ligger det dog, at det bliver en bil fra teamet Stewart Haas Racing, der er ejet af Gene Haas, som også er chef på Haas' Formel 1-team, og Tony Stewart.

Tidligere har Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, deltaget i Nascar-serien.

Inden Magnussen kan drøne rundt i en Nascar-racer, skal han til Mexico City for at køre grandprix nummer 18 af 21 i Formel 1-serien.

Med fire grandprixer tilbage ligger Magnussen på 15.-pladsen med 20 point.

/ritzau/

Annonce
B.T.s artikel om Kevin Magnussens Nascar-planer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce