Annonce
Sport

Magnussen vil ikke knæle: Støtter ikke en politisk organisation

Bryn Lennon/Reuters
Den danske Formel 1-kører er imod racisme, men vil ikke støtte Black Lives Matter-bevægelsen.
Annonce

Sortes rettigheder har ligesom i mange andre sportsgrene været i fokus i Formel 1, siden motorsportens kongeklasse med flere måneders forsinkelse blev sat i gang i starten af juli.

Kørerne har på forskellige måder udtrykt deres støtte til kampen mod racisme, og Mercedes har sågar malet sine biler sorte.

Kevin Magnussen har tidligere været blandt de kørere, der før løbene knælede, men det stoppede den danske Haas-kører med i søndags. Her var han en af i alt otte, der stod op.

- I forhold til at stå op eller knæle vil jeg være sikker på, at jeg støtter budskabet om at stoppe racisme. Jeg vil gerne støtte den bevægelse, men ikke nogen for form politisk organisation, som jeg mener, Black Lives Matter-bevægelsen er, siger Magnussen torsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg vil gerne distancere mig selv fra det (Black Live Matter-bevægelsen, red.) og fortsætte med at støtte kampen mod racisme og det budskab, som jeg synes, det er godt, at Formel 1 og alle kørerne også støtter.

Lewis Hamilton har ført an i kørernes stilfærdige protester mod racisme. Den forsvarende verdensmester er den eneste sorte kører i Formel 1.

Sæsonens femte løb køres søndag. Det finder ligesom sidste weekends grandprix sted på Silverstone.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Annonce