Annonce
Danmark

Magtesløs borgmester vil have landspolitisk handling efter udbrud

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Borgmester i Ringsted vil have Christiansborg til at drøfte, hvordan man sikrer, at folk overholder isolation.
Annonce

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune, efterlyser, at man på landspolitisk plan giver kommunerne virkemidler eller planer for, hvordan man sikrer, at folk overholder isolationen.

Det sker efter et stort smitteudbrud med coronavirus på slagterivirksomheden Danish Crown, der ligger i Ringsted. Flere medarbejdere, der burde være i isolation, overholder den nemlig ikke, siger Danish Crown til TV2.

- Det skal adresseres på Christiansborg. Det er der, vi er. Vi kan opfordre folk til at gøre noget, men vi har ikke på den måde virkemidler.

- Som situationen er nu, har vi ikke nogen virkemidler. Vi kan ikke sikre os, at folk går i selvisolation. Så må man gøre op på Christiansborg, hvad man synes er vigtigst, siger Henrik Hvidesten.

På Danish Crown, der har cirka 800 medarbejdere, er mellem 500 og 600 medarbejdere ifølge TV2 blevet bedt om at gå i isolation, efter der har været et smitteudbrud.

142 medarbejdere er blevet testet positiv for coronavirus.

- Det kan godt bekymre mig. Og derfor tror jeg faktisk, det er vigtigt, at det bliver drøftet på Christiansborg, hvad vi kan gøre her. Hvordan vi kan sikre os, at man er i karantæne, siger Henrik Hvidesten.

I lokalpolitikerens eget parti har retsordfører Inger Støjberg (V) foreslået, at personer, der ikke overholder selvisolation, skal kunne få besøg af politiet og i sidste ende blive tvangsindlagt.

Henrik Hvidesten vil ikke selv komme med bud på, hvilke mulige tiltag der kan gives hjemmel til.

Men, siger han, det er noget, der bekymrer borgerne i byen. Og lige nu kan man blot opfordre til selvisolation og ellers se, hvordan situationen udvikler sig.

- For vi bor jo ikke i et land, hvor man bare svejser folks døre til, siger Henrik Hvidesten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce