Annonce
Sønderborg

Maibom før alternativ herrefrokost: - Jeg skal passe på med mine jokes

I år kommer Leif Maibom ikke til at sidde i et stort festtelt på Ringriderpladsen. Hans herrefrokost kommer derimod til at foregå i hans egen have. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den 13. juli skulle den traditionsrige herrefrokost være løbet af stablen i det store telt på Ringriderpladsen. I år bliver det dog lidt anderledes. Herrefrokosten bliver nemlig online.

Sønderborg: I år bliver der ikke noget med at sidde i et varmt hvidt telt på Ringriderpladsen i centrum af Sønderborg d. 13. juli, hvor herrefrokosten skulle løbe af stablen med sange, sildemadder og snaps.

I år bliver herrefrokosten derimod online, hvor man kan følge med på Ringriderfestens hjemmeside på enten sit smart-tv, ipad eller smartphone. Centrum om festlighederne bliver Leif Maiboms have, hvor hovedbordet vil have sæde.

- Vi må ikke samles 2000 mennesker i et telt, men vi må gerne samles 20 til 100 forskellige herrefrokoster, som kan være spredt ud over hele landet. Vi synes egentligt bare, at det ville være en skam, hvis der ikke skete noget i år, og så fik vi ideen om at hver især kunne lave sin egen fest, siger Leif Maibom.

Annonce

- Blandt andet Dyrehavsbakken i København holder herrefrokost, hvor de sidder næsten 100 mand til en god sønderjysk herrefrokost. De har også bestilt nye slips, sanghæfter og 500 ringriderpølser fra Rønhaveslagteren, fortsætter Leif Maibom.

Han fortæller, at grunden til at hovedbordet vil have sæde i hans have, er fordi der skal være en komandocentral, som kan styre festlighederne, og som kan være bindeled mellem de forskellige herrefrokoster.

- Jeg skal nok passe lidt på med mine jokes, fordi normalt siger vi jo, at det der sker i teltet bliver i teltet. Nu bliver det dog gemt online, griner Maibom.

Fra 25 af de mange herrefrokoster vil der blive sendt live på nettet, så man kan se, hvordan det foregår rundt omkring i landet. Desuden vil "Hjælpepakke-bilen" køre rundt med friske forsyninger i kolde øl, snaps og gin og tonics.

Kavalkade af festtaler

Der er ifølge Maibom indtil videre 24 herrefrokoster, som har tilmeldt, at de gerne vil have sendt live fra deres festligheder.


Vi må ikke samles 2000 mennesker i et telt, men vi må gerne samles 20 til 100 forskellige herrefrokoster, som kan være spredt ud over hele landet.

Leif Maibom


Selvom herrefrokosten bliver anderledes,  vil der stadig være både orkester og sækkepibemusik. Kapelmester Thomas Pekula vil også sidde i Maiboms have og vil spille op til de forskellige sange.

- Vi kommer ikke til at have nogen festtaler udover borgmesteren. Det ville være mærkeligt, hvis man inviterede en toppolitiker hjem i min have, og så skulle vedkommende stå og tale ind i en skærm uden nogen respons fra publikum, siger Maibom.

Men man behøver dog ikke at frygte, at der ikke vil være festtaler. Dagen vil nemlig byde på et sammenklip af nogle af de ikoniske festtaler fra blandt andet Søren Pind.

- Når vi har kigget på, hvad vi har af festtaler, så vil vi klippe det sammen til en potpourri, som vil blive sendt, forklarer Leif Maibom.

Festlighederne kommer til at vare i cirka to til tre timer, og at der ikke er nogle krav om, hvor meget man gør ud af festen.

- Hvis man bare vil sidde med en sildemad og se med, så kan man gøre det. Hvis man vil lave den helt store herrefrokost, så kan man gøre det. Der er ikke nogle krav om, hvad man laver.

Og så er der en særlig ændring i år, som man ikke kan gøre noget ved ifølge Leif Maibom:

- Kvinder får mulighed for at kigge med, og det er et brud på alle regler, så vi holder de rigtige hemmeligheder i teltet til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce