Annonce
Sport

Maja Stage Nielsen kan få drøm til at gå i opfyldelse på Lanzarote

Det var på Lanzarote, at Maja Stage Nielsen startede med at dyrke triatlon, så det bliver lidt at komme hjem, når hun løber ironman lørdag. Arkivfoto: Michael Bager
Med en sejr i Ironman Lanzarote kan Maja Stage Nielsen kvalificere sig til årets VM på Hawaii. Men der er flere grunde til, at konkurrencen har en særlig betydning for triatleten.

Esbjerg/Lanzarote: Der er både store følelser og en VM-billet på højkant, når den esbjergensiske triatlet Maja Stage Nielsen deltager i Ironman Lanzarote.

For hvis hun skal med til VM på Hawaii til efteråret, kræver det en sejr i en konkurrence. Derfor går hun benhårdt efter at krydse målstregen som nummer et.

Men det er ikke det eneste specielle ved løbet.

- Der følger så meget med at vinde nu. Det er ikke kun sejren. I det hele taget er det lidt specielt for mig at køre her, fordi det var her, jeg startede med at lave triatlon. Så det hele er lidt specielt omkring det her stævne. Det ville være virkelig stort for mig at vinde, og når det oveni giver kvalifikation, så er det bare kæmpe, siger Maja Stage Nielsen.

Lanzarote er altså nærmest hendes hjemmebane, og derfor vil sejren betyde endnu mere.

- Jeg kan næsten ikke beskrive det. Det vil betyde alt for mig. Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse så. Det er det hernede, som fik mig til at starte, så det er noget, der har bygget sig op over mange år, og noget jeg virkelig har drømt om, siger hun.

Løbet starter lørdag klokken 08.00 dansk tid. Forberedelserne er gået efter planen, og formen er god, mener Maja Stage Nielsen.

- Jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan på den her rute. Det bliver kaldt den hårdeste ironman-rute i verden, så den har et stærkt ry. Så jeg glæder mig til at prøve at køre den og se, hvad det handler om og opleve stemningen. Der er en virkelig god atmosfære, og for mig så meget historie omkring ræset og så mange følelser i det, siger hun.

Annonce

Det ville være virkelig stort for mig at vinde, og når det oveni giver kvalifikation, så er det bare kæmpe

Maja Stage Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce