Annonce
Esbjerg

Mal dine egne digitale billeder på Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Kunstmuseums virtuelle univers giver nu brugerne mulighed for at skabe kunstværker ved hjælp af kunstnernes penselstrøg. Foto: PR
I samarbejde med kunstneren Sofie Bird Møller giver Esbjerg Kunstmuseum nu mulighed for, at man selv kan male kunstværker med kunstnernes penselstrøg.

Esbjerg: Esbjerg Kunstmuseum for en ny mulighed i museets virtuelle univers, "Mit Museum". Her har museet bedt en række kunstnere om at udvikle originale oplæg, der kan bruges som afsæt for brugernes egne billeder.

Sofie Bird Møller har her udviklet en teknik, hvor hun helt bogstaveligt kan løsrive sine penselstrøg fra fladen. Dermed eksisterer de som små maleriske objekter i sig selv, der kan flyttes rundt på og indgå i nye sammenhænge i et krydsfelt mellem spontant udsagn og kontrolleret proces.

Til "Mit Museum" har hun fritlagt og scannet en hel række penselstrøg, som alle der har lyst, kan bruge og kombinere, som de vil. Man kan således mime kunstnerens praksis og enten male sit eget digitale maleri med hendes strøg eller eksperimentere med personlige collager, der integrerer hendes kunstneriske gestus med private fotografier.

Annonce

Flere kunstnere leverer værkerne

Med "Mit Museum" får man retten til at arbejde videre på en specielt udviklet "net art multiple" fra en kunstner med tilknytning til Esbjerg Kunstmuseum. Med formatet integreres værk og formidling, produktion og fortolkning, museum og dagligstue. Ideen er at gøre alle til aktive medskabere af små værker efter kunstnernes anvisninger.

Den første kunstner, som udviklede en multiple til "Mit Museum" var Christian Skeel. Siden lanceringen i december har han videreudviklet sin ide og stiller nu, som noget nyt, nogle af sine egne malerier til rådighed for brugernes eksperimenter.

Den næste kunstner i rækken er Nicolai Howalt, hvis bidrag præsenteres senere på foråret.

"Mit Museum" er finansieret af Bikubenfondens coronapulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Onsdag kan sønderjysk restaurant genåbne for op til 50 gæster: - Det er en stor lettelse

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Varde

Ny lægepraksis åbner i Varde syd

Annonce