Annonce
Aabenraa

Malene Bruhn på jagt: Frivillige til Julehjertebyen søges

Malene Bruhn på udkig efter nye frivillige til Julehjertebyen. Informationsmøde holdes tirsdag 22. oktober. Arkivfoto: Søren Gylling
Informationsmøde for eventuelt nye hjælpere i Julehjertebyen på tirsdag.

Aabenraa: Nok er der stadig mere end to måneder til juleaften, men i Julehjertebyens kulisser er arbejdet så småt begyndt.

I hvert fald er byens tovholder som altid på udkig efter hjælpere. Dem har hun mange af allerede, men hun kan nemt finde opgaver til endnu flere.

- Jeg aner ikke, hvor mange jeg har brug for. Men jeg kan forsikre, at der altid er opgaver nok at tage fat på. Også fordi en hel del af dem, vi har, kan karakteriseres som Tordenskjolds soldater, siger Malene Bruhn.

Som altid står hun i spidsen for Julehjertebyen og aktiviteterne der, og som altid ved denne tid på året søger hun efter nye, der kan hjælpe til.

Annonce

Møde 22. oktober

Derfor afvikler Julehjertebyens tovholder en informationsaften for dem, der måtte gå med overvejelser at give en hånd med i det, der efterhånden er blevet en turistattraktion for Aabenraa.

Forleden hørte Malene Bruhn om en Vojens-familie, der hvert år besøger Julehjertebyen - ja, helt fra Langeland er der interesse for den specielle miniby midt i Aabenraa.

Informationsmødet om Julehjertebyen afholdes tirsdag 22. oktober kl. 19.00 hos Ung Aabenraa på Dronning Margrethesvej.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig informationsmødet, men spørgsmål kan på forhånd stiles til Malene Bruhn på denne adresse: mb@ethjerteforalle.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce