Annonce
Vejen

Malene Kaisen Nielsen træder ind i kandidatopgøret i Venstre

Malene Kaisen Nielsen har efter opfordring fra Venstres vælgerforening i Vejen sagt ja til at træde ind i opgøret om at blive ny borgmesterkandidat for Venstre. Foto: Ove Detlevsen
Et kampvalg kommer til at afgøre, hvem der skal være Venstres nye borgmesterkandidat i Vejen Kommune. Ud over Morten Thorøe er 57-årige Malene Kaisen Nielsen nu også på banen.
Annonce

Vejen: Der bliver kampvalg, når Venstre i Vejen Kommune på sit opstillingsmøde i november skal vælge nye borgmesterkandidat, efter at Egon Fræhr i begyndelsen af sidste måned meddelte, at han ikke genopstiller ved valget i november 2021.

Det er det mangeårige byrådsmedlem Malene Kaisen Nielsen, som har meldt sig som kandidat. I den nuværende periode er Malene Kaisen Nielsen medlem af økonomiudvalget, og hun sidder desuden som næstformand i Udvalget for sundhed, kultur og fritid.


Jeg mener, det er en god demokratisk proces for Venstre, at der bliver flere kandidater at vælge mellem.

Malene Kaisen Nielsen (V)


Dermed er der på nuværende tidspunkt to politikere, som er trådt ind i kandidatopgøret. Allerede kort efter Egon Fræhs melding om ikke at genopstille var nuværende viceborgmester Morten Thorøe første mand på banen efter opfordring fra vælgerforeningen i Skodborg/Skrave.

Malene Kaisen Nielsen er blevet opfordret til at melde sig i kandidatopgøret fra Venstres vælgerforening i Vejen.

- Efter nøje overvejelser har jeg valgt at takke ja til opfordringen. For første gang, siden Egon Fræhr blev Venstres borgmesterkandidat, skal vi nu have valgt nye folk. Jeg mener, det er en god demokratisk proces for Venstre, at der bliver flere kandidater at vælge mellem, siger Malene Kaisen Nielsen.

Annonce

Ligeværdige kandidater

Den 57-årige Malene Kaisen Nielsen, som privat bor i Askov-området, er en af de erfarne skikkelser i Venstres byrådsgruppe. Når indeværende valgperiode slutter med udgangen af 2021, så har hun siddet i byrådet i uafbrudt fem perioder. Først fire år i den gamle Vejen Kommune og siden i den nye storkommune.

- Jeg synes, at jeg har været rundt i flere udvalgsområder og fået god erfaring og indsigt i det politiske system. Det er med det kendskab, at jeg nu stiller op som borgmesterkandidat. Og jeg glæder mig nu til, at vi kan komme rundt til de fire møder, hvor medlemmer og borgere får muligheder for at møde kandidaterne. Jeg synes, at vi lige nu er nogle ligeværdige kandidater, tilføjer Malene Kaisen Nielsen.

Ud over sin poster i økonomiudvalget samt i Udvalget for sundhed, kultur og fritid har den kommende kandidat politiske tillidshverv som medlem af bestyrelsen for Vejen Kunstmuseum, bestyrelsen for Vejen Idrætscenter samt i bestyrelsen for Medius Holsted. Dertil kommer nogle udvalgsposter i regionssammenhæng.

Mandag den 5. oktober begynder en møderække på fire aftener, hvor de kandidater, som stiller op til at bliver Venstres borgmesterkandidat, præsenteres for medlemmer og andre interesserede. Det første møde holdes i Holsted, inden der fortsættes til Rødding, Brørup og Vejen – henholdsvis den 22. og 28. oktober samt den 3. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce