Annonce
Haderslev

Malene runder skarpt hjørne som frisør

Personlig service og hyggelig stemning er nøgleord hos Frisørgalleriet. Lørdag den 1. februar er det 20 år siden, at Malene Bossen Due etablerede salonen. Dengang lå den i Arrild, men de seneste mange år har den haft til huse på Stadionvej i Gram. Jubilæet markeres på dagen. Foto: Thomas Holl
Det er 20 år siden, at Malene Bossen Due åbnede Frisørgalleriet. Først lå salonen i Arrild, men siden flyttede den til Gram. Jubilæet markeres på dagen lørdag den 1. februar.

Gram: Lørdag den 1. februar er en særlig dag for frisør Malene Bossen Due fra Gram. Denne dag kan hun nemlig fejre 20 års jubilæum som selvstændig frisør.

Det var således i februar 2000, at hun fik foden under eget bord og slog dørene op til sin salon, som fik navnet Frisørgalleriet.

- Jeg etablerede faktisk salonen i Arrild, hvor den lå det første halvandet år. Derfor flyttede jeg den til vores privatadresse her på Stadionvej i Gram, hvor den har ligget lige siden. Jeg begyndte egentlig inde i vores hus, men i dag ligger salonen i en godt 120 kvadratmeter stor bygning, fortæller Malene Bossen Due.

De første år var hun alene i salonen. I dag er der seks frisører i personalestaben hos Frisørgalleriet.

Annonce

Kunder fra et stort område

Malene Bossen Due, som i øvrigt fylder 48 år på jubilæumsdagen, har således mange års erfaring inden for sit fag. Hun blev udlært frisør hos Salon Sis i Gram i 1993, og de mange år i faget har givet hende og hendes salon en stor kundekreds. Og kunderne kommer ikke kun fra lokalområdet.

- Vi har selvfølgelig mange kunder her fra Gram og omegn, men også mange udefra. De kommer både fra Vojens, Toftlund, Ribe, Rødding, Brørup, Christiansfeld og Vejen, så vi dækker en stor radius, fortæller Malene Bossen Due.

Hun markerer sit jubilæum på selve dagen lørdag den 1. februar, hvor kunder, kolleger, leverandører og familie inviteres til reception.

- Og vi serverer naturligvis lidt godt til ganen, lyder det fra den kommende jubilar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce