Annonce
Erhverv

Malerfirma har 25 års jubilæum: Det perfekte makkerskab mellem mand og kone

Parret mødte hinanden, da de var på skole, og de blev ret hurtigt enige om, at det var lettere at integrere Bente i Hviding end at flytte Per til Nordsjælland. Nu kan parret fejre 25 års jubilæum med malerfirmaet Asberg Olesen. Foto: Bo Maimburg
Per Asbjerg Olesen og hustruen Bente fejrer fredag 24. januar 25 års jubilæum med malerfirmaet Asberg Olesen, som i alle årene har fungeret i et perfekt makkerskab mellem mand og kone.

Egebæk/Hviding: De startede som iværksættere for 25 år siden, og dengang som idag er det stadig ægteparret Per og Bente Asberg Olesen, der driver malerfirmaet Asberg Olesen.

Parret mødte hinanden, da de var på skole, og de forklarer, hvordan man i malerfaget siger, at hvis man kan sætte tapet op sammen, kan man gøre alt sammen. Og det med tapetet var de gode til, og derfor turde de godt starte firmaet sammen. Bente Asbjerg Olesen forklarer, at de også arbejde sammen, inden de blev selvstændige, og hurtigt fandt ud af, at de var gode til at samarbejde.

De fik hver deres opgaver i firmaet, hvor Per blev ansigtet udadtil, og tog rundt til kunderne, mens det blev Bente, der tog sig af det administrative med blandt andet regnskab. Det er også hende, der tager sig af forholdene omkring firmaets lærlinge, mens Per har den daglige kontakt til medarbejderne.

- Det er vigtigt for mig, at medarbejderne har det godt, og at vi har det sjovt, når vi er på arbejde. Vi skal være sammen 37 timer om ugen, så derfor skal vi have det godt med hinanden, siger Per Asberg Olesen.

Annonce

Asbjerg Olesen

Malerfirmaet Asberg Olesen, som har til huse på Ribevej i Egebæk/Hviding, har otte ansatte, og flere af medarbejderne har været der rigtig mange år. Der er uddannet 10 lærlinge i firmaet. Jubilæet fejres fredag den 24. januar fra klokken 13.00 i Hviding Forsamlingshus.

Alsidigt firma

Firmaet havde ikke mange uger på bagen, før man fik opgaven med at male hele det nybyggede kvarter, Obbekærparken. Derfor blev det ret hurtigt nødvendigt at ansætte flere medarbejdere.

- Vi kan godt lide at lave større opgaver, men vi er også altid klar på at male fru Jensens dørkarm. Og så er vi også tit involveret i klassiske opgaver. Vi har for nylig renoveret nogle af de gamle vinduer i Remisen, og det er sjovt, når vi har opgaver i gamle Ribehuse, hvor alt er skævt. Vi er også med, når der skal laves noget på Ribe Kunstmuseum, og det kræver jo noget helt særligt, men det vil vi gerne medvirke til, siger Bente Asberg Olesen.

- Da vi åbnede, havde vi stor gavn af, at vi kendte de andre håndværkere fra Hviding, for de tog os med mange steder. Vi har heldigvis status af "husmalere" i mange virksomheder, privatpersoner og institutioner, og det glæder os naturligvis, at vi har den tillid hos kunderne, siger Per Asberg Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce