Annonce
Erhverv

Malerfirma har 25 års jubilæum: Det perfekte makkerskab mellem mand og kone

Parret mødte hinanden, da de var på skole, og de blev ret hurtigt enige om, at det var lettere at integrere Bente i Hviding end at flytte Per til Nordsjælland. Nu kan parret fejre 25 års jubilæum med malerfirmaet Asberg Olesen. Foto: Bo Maimburg
Per Asbjerg Olesen og hustruen Bente fejrer fredag 24. januar 25 års jubilæum med malerfirmaet Asberg Olesen, som i alle årene har fungeret i et perfekt makkerskab mellem mand og kone.

Egebæk/Hviding: De startede som iværksættere for 25 år siden, og dengang som idag er det stadig ægteparret Per og Bente Asberg Olesen, der driver malerfirmaet Asberg Olesen.

Parret mødte hinanden, da de var på skole, og de forklarer, hvordan man i malerfaget siger, at hvis man kan sætte tapet op sammen, kan man gøre alt sammen. Og det med tapetet var de gode til, og derfor turde de godt starte firmaet sammen. Bente Asbjerg Olesen forklarer, at de også arbejde sammen, inden de blev selvstændige, og hurtigt fandt ud af, at de var gode til at samarbejde.

De fik hver deres opgaver i firmaet, hvor Per blev ansigtet udadtil, og tog rundt til kunderne, mens det blev Bente, der tog sig af det administrative med blandt andet regnskab. Det er også hende, der tager sig af forholdene omkring firmaets lærlinge, mens Per har den daglige kontakt til medarbejderne.

- Det er vigtigt for mig, at medarbejderne har det godt, og at vi har det sjovt, når vi er på arbejde. Vi skal være sammen 37 timer om ugen, så derfor skal vi have det godt med hinanden, siger Per Asberg Olesen.

Annonce

Asbjerg Olesen

Malerfirmaet Asberg Olesen, som har til huse på Ribevej i Egebæk/Hviding, har otte ansatte, og flere af medarbejderne har været der rigtig mange år. Der er uddannet 10 lærlinge i firmaet. Jubilæet fejres fredag den 24. januar fra klokken 13.00 i Hviding Forsamlingshus.

Alsidigt firma

Firmaet havde ikke mange uger på bagen, før man fik opgaven med at male hele det nybyggede kvarter, Obbekærparken. Derfor blev det ret hurtigt nødvendigt at ansætte flere medarbejdere.

- Vi kan godt lide at lave større opgaver, men vi er også altid klar på at male fru Jensens dørkarm. Og så er vi også tit involveret i klassiske opgaver. Vi har for nylig renoveret nogle af de gamle vinduer i Remisen, og det er sjovt, når vi har opgaver i gamle Ribehuse, hvor alt er skævt. Vi er også med, når der skal laves noget på Ribe Kunstmuseum, og det kræver jo noget helt særligt, men det vil vi gerne medvirke til, siger Bente Asberg Olesen.

- Da vi åbnede, havde vi stor gavn af, at vi kendte de andre håndværkere fra Hviding, for de tog os med mange steder. Vi har heldigvis status af "husmalere" i mange virksomheder, privatpersoner og institutioner, og det glæder os naturligvis, at vi har den tillid hos kunderne, siger Per Asberg Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce