Annonce
Aabenraa

Mamma Mia: 25 år gammelt projekt for indvandrerkvinder nedlagt

Værestedet Mamma Mia har gennem 25 år været tilholdssted for indvandrerkvinder. Men stedet er lukket, fordi det blev brugt af en lukket kreds,  og kommunen frygtede, at det var med til at isolere kvinderne fra det øvrige samfund. Billedet er fra en bazar i Odense. Arkivfoto: Anders Birger Schørring
Da socialudvalget i januar nedlagde det 25 år gamle projekt Mamma Mia, var det planen, at indvandrerkvinder i stedet skulle hjælpes gennem tre mindre projekter. Men de er ikke kommet i gang endnu.
Annonce

AABENRAA: - Jeg er glad for, at Mamma Mia er nedlagt. Det var en kaffestue. De projekter skal totalt nedlægges.

Sådan lød beskeden fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Ejler Schütt, da politikerne mandag præsenterede det budget for 2021, som de var blevet enige om.

Det var dog en lidt halvgammel historie, som DF valgte af fremhæve: Faktisk besluttede socialudvalget allerede i januar at nedlægge Mamma Mia - et opholdssted for indvandrerkvinder, der har svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. Projektet har i 25 år haft til huse i en lejlighed på Høje Kolstrup, hvor kvinderne kunne komme fire dage om ugen.

Da socialudvalget besluttede at nedlægge Mamma Mia, fik kommunens Center for Socialpsykiatri og Udsatte til opgave at oprette tre mindre projekter, der skulle hjælpe indvandrerkvinderne på en mere målrettet måde.

Annonce

På sparelisten

De tre projekter er dog ikke kommet i gang endnu. De blev nemlig sat på socialudvalgets liste over mulige besparelser, da udvalget i foråret skulle foreslå områder, der kunne skæres væk.

Nu har politikerne imidlertid indgået forlig om budgettet for det kommende år, og pengene til de tre mindre integrationsprojekter står der stadig.

- Projekterne er ikke kommet i gang, fordi de var på sparelisten, men det kommer de nu, forsikrer Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for socialudvalget.

Han forklarer, at det var med et blødende hjerte, socialudvalget valgte at forslå de tre kvindeprojekter som mulige besparelser.

Det var planen, at de tre mindre projekter skulle evalueres ved udgangen af i år for at vurdere, om de skulle fortsætte.

- Den evaluering er nu udskudt, understreger Karsten Meyer Olesen.

Annonce

Derfor lukning

Der var flere grunde til, at socialudvalget lukkede Mamma Mia, som oprindeligt blev etableret som en del af den boligsociale indsats, som boligforeningerne stod for på Høje Kolstrup. Senere blev projektet overtaget af Aabenraa Kommune.

Jobcenteret har tidligere købt sig ind på nogle pladser på Mamma Mia til borgere på integrationsydelse. Men på grund af ændrede regler om virksomhedspraktik var det ikke længere muligt.

Mamma Mia blev ifølge dagsordenen til socialudvalgets møde i januar nedlagt på grund af, at forvaltningen mente, at Mamma Mia efterhånden var med til at modvirke integrationen, fordi det fastholdt kvinderne på et værested, der var adskilt fra det øvrige samfund.


Projekterne er ikke kommet i gang, fordi de var på sparelisten, men det kommer de nu.

Karsten Meyer Olesen (S), formand for socialudvalget.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce