Annonce
Vejen

Man bliver et bedre menneske af god oplevelser

Eleverne på Friskolen Helios i Holsted glæder sig vildt til skirejsen til Norge. Foto: Jan Volder Rasmusse
Friskolen Helios i Holsted har indledt nedtællingen til en uge med godt humør ned ad løjperne.

HOLSTED: - Vi ved på Helios, at man får et positivt livssyn, når hverdagen bliver humørfyldt, oplevelsesfyldt, fyldt med masser aktioner og fyldt med resultater. Bare fyldt op med en masse input både til kroppen og til hovedet.

Lærer på Friskolen Helios i Holsted Jan Volder Rasmussen er klar til at fylde brændstof på elevernes livssyn, når holdet mandag den 18. marts drager på studierejse til Hafjell i Norge. Mest af alt skal deltagerne studere livet med brædder på støvlerne

- Vi skal give den hele armen.

- Ni elever skal lære at stå på ski, dyrke fællesskabet, prøve at virkeliggøre nogen af deres ønsker og drømme. Nogen er helt nye på skolen, for nogen er det første gang, de skal afsted på studierejse, andre har prøvet det før. Men fælles for dem alle er, at de er megaseje og tør møde nye udfordringer, fortæller Jan Volder Rasmussen

- På alle vores rejser og store udfordringer har vi altid en slagsang eller en talemåde. I år har vi valgt at sige: ”Hvad har vi dog gjort, siden vi skal have det så godt” og allerede nu kan man høre rundt omkring på skolen, at elever siger sætningen til hinanden. Det giver bare så meget overskud og smil på læben både på lærer og elever.

- Vi er alle i lærergruppen meget opmærksom på elevernes talenter og kompetencer. Vi prøver at skubbe på, når det er nødvendigt. Vi er anerkendende over for vores elever, selv når de er ude i forhold, der kan virke barske, og man føler, at det hele er lidt kedeligt og koldt.

- Det er bare så fedt og livsbekræftende, når vores elever begynder at tage andel i vores studierejse, når de begynder at spørge ind til de forskellige ting, har vi nu husket det hele, eller er der styr på snekæderne til busserne og så videre.

- Alle elever får udleveret en krydsbog, hvor i der ligger nogle faglige opgaver omkring studierejsen, inden vi tager afsted. Alle eleverne skal have mulighed for at fordybe sig i studierejsen, dette medvirker bare, at hele turen bliver mere komplet.

- Studierejsen er bare et højdepunkt i løbet af skoleåret, men vi lever højt på vores højdepunkter resten af skoleåret på Helios. Fællesskabet og hovedaktiviteterne skaber relationer på vores studierejser mellem lærer og eleverne. Disse relationer er essentielle for vores udvikling af vores elever.

- Relationerne opstår, når vi inkluderer vores elever og rækker ud efter dem, og det er lige præcis det, vi gør på vores studierejse til Hafjell, fortæller Jan Volder Rasmussen.

- Vi tager afsted mandag morgen klokken 7, og allerede nu er ventetiden ved at blive uudholdelig for nogle - næsten.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

Varde

Bomberyddere tilkaldt til stranden: Strandgæsts fund gav ingen sure miner

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Varde

Politiet søgte 'forvirret' mand: Nu er han fundet

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Sydjylland For abonnenter

Først blev han udnævnt til kronprins, siden blev han 'landsforvist': Søndag kan sønderjysk DF-darling stryge til tops i partiet

Annonce