Annonce
Vejen

Man bliver et bedre menneske af god oplevelser

Eleverne på Friskolen Helios i Holsted glæder sig vildt til skirejsen til Norge. Foto: Jan Volder Rasmusse
Friskolen Helios i Holsted har indledt nedtællingen til en uge med godt humør ned ad løjperne.
Annonce

HOLSTED: - Vi ved på Helios, at man får et positivt livssyn, når hverdagen bliver humørfyldt, oplevelsesfyldt, fyldt med masser aktioner og fyldt med resultater. Bare fyldt op med en masse input både til kroppen og til hovedet.

Lærer på Friskolen Helios i Holsted Jan Volder Rasmussen er klar til at fylde brændstof på elevernes livssyn, når holdet mandag den 18. marts drager på studierejse til Hafjell i Norge. Mest af alt skal deltagerne studere livet med brædder på støvlerne

- Vi skal give den hele armen.

- Ni elever skal lære at stå på ski, dyrke fællesskabet, prøve at virkeliggøre nogen af deres ønsker og drømme. Nogen er helt nye på skolen, for nogen er det første gang, de skal afsted på studierejse, andre har prøvet det før. Men fælles for dem alle er, at de er megaseje og tør møde nye udfordringer, fortæller Jan Volder Rasmussen

- På alle vores rejser og store udfordringer har vi altid en slagsang eller en talemåde. I år har vi valgt at sige: ”Hvad har vi dog gjort, siden vi skal have det så godt” og allerede nu kan man høre rundt omkring på skolen, at elever siger sætningen til hinanden. Det giver bare så meget overskud og smil på læben både på lærer og elever.

- Vi er alle i lærergruppen meget opmærksom på elevernes talenter og kompetencer. Vi prøver at skubbe på, når det er nødvendigt. Vi er anerkendende over for vores elever, selv når de er ude i forhold, der kan virke barske, og man føler, at det hele er lidt kedeligt og koldt.

- Det er bare så fedt og livsbekræftende, når vores elever begynder at tage andel i vores studierejse, når de begynder at spørge ind til de forskellige ting, har vi nu husket det hele, eller er der styr på snekæderne til busserne og så videre.

- Alle elever får udleveret en krydsbog, hvor i der ligger nogle faglige opgaver omkring studierejsen, inden vi tager afsted. Alle eleverne skal have mulighed for at fordybe sig i studierejsen, dette medvirker bare, at hele turen bliver mere komplet.

- Studierejsen er bare et højdepunkt i løbet af skoleåret, men vi lever højt på vores højdepunkter resten af skoleåret på Helios. Fællesskabet og hovedaktiviteterne skaber relationer på vores studierejser mellem lærer og eleverne. Disse relationer er essentielle for vores udvikling af vores elever.

- Relationerne opstår, når vi inkluderer vores elever og rækker ud efter dem, og det er lige præcis det, vi gør på vores studierejse til Hafjell, fortæller Jan Volder Rasmussen.

- Vi tager afsted mandag morgen klokken 7, og allerede nu er ventetiden ved at blive uudholdelig for nogle - næsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce