Annonce
Læserbrev

Man bliver ikke stolt af at være dansker

Læserbrev: I løbet af få dage ankommer 16 kvoteflygtninge til Danmark. De har uden tvivl brug for beskyttelse og for at blive hjulpet i en desperat situation under umenneskelige forhold i flygtningelejrene.

Politikernes glæde over, at der igen efter tre års pause er kvoteflygtninge der får beskyttelse i Danmark lyder en anelse hult.

I de sidste uger har fem kristne iranere med tidligere bopæl i Løgumkloster fået afslag på asyl i flygtningenævnet. Den ene familie huskes måske af denne avis' læsere for en stor artikel om Sarah, der valgte Gud og måtte forlade alt i Iran, fordi hun ville være en kristen. Hun, hendes mand og datter blev døbt i Nr. Løgum Kirke. 32-årige Sarah havde ønsket at blive døbt, siden hun var teen-ager.

Blot to uger efter blev et andet par døbt. Alle efter grundig samtale med præsten for at sikre, at det ikke var dåb på et tyndt grundlag. Det sidste par er netop blevet standset midt i et ophold på en bibelskole. Dybt engagerede og stærkt på vej med sprog og integration.

Nu har alle fået afslag. Flygtningenævnet betvivler deres kristne tro. Præstens evne til at vurdere om der er grundlag for dåb underkendes. Det hævdes, at det ikke er forbundet med risiko for dem at vende tilbage til Iran. Uanset gentagne forlydender om kristne der dræbes eller forsvinder sporløst i Iran.

De afviste kristne asylansøgere kastes ud i ny flugt for at finde beskyttelse og mulighed for at leve uden at blive forfulgt fordi de er kristne. Det er ikke i disse dage, man bliver stolt af at være dansker.

Bent Oluf Damm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce