x
Annonce
Læserbrev

Man bliver så træt

Læserbrev: I Danmark bør der være en ære at få tildelt et dansk statsborgerskab. Det er den ypperste gave som Danmark kan give, og den skal respekteres. Derfor stiller vi også krav om, at man ved ceremonien følger danske normer og traditioner, og heraf følger et taknemmeligt og respektfuldt håndtryk til borgmesteren.

Men nu har Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, været i medierne og sammenligne håndtrykket med nazismen.

Venstre-borgmesteren mener altså, at det at stille krav til folk, der efter eget ønske er kommet til Danmark og har søgt om statsborgerskab, er det samme som at udrydde befolkningsgrupper og myrde dem i gaskamre.

Man begriber næsten ikke hvor dum og usaglig sammenligningen er, men det må Venstre-borgmesteren selv stå til regnskab for.

Med den historieløse udtalelse melder Venstre-borgmesteren sig ind i hylekoret af folk fra den yderste venstrefløj, Europabevægelsens Stine Bosse og Radikale Venstres Zenia Stampe, der ofte dæmoniserer deres politiske modstandere ved at sammenligne en hård indvandringspolitik med systematiske masseudryddelser af millioner af mennesker, som nazisternes rædselsregime stod bag.

Ikke alene er det ualmindeligt useriøst og stupidt. Det er også en voldsom udvanding af historiske tragedier, som millioner af mennesker har lidt under.

Ja, det er faktisk decideret respektløst.

Jeg tænker altid, at de burde revurdere og gennemgå deres egen mangel på argumentation, for man må dæleme føle sig presset på saglighed, hvis man kaster om sig med så latterlige beskyldninger og sammenligninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Vedsted SøFestival er aflyst

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce