Annonce
Læserbrev

Man græmmes

Annonce

Læserbrev: Det er ganske tydeligt at Grænseforeningen, som er placeret i København, ikke har en døjt fornemmelse for, hvad der foregår i grænselandet. Nu har vi lige fejret 100 året for afstemningen om Nordslesvig/Sønderjyllands hjemkomst til Danmark, og på Frøslev Kro, digteren Karsten Thomsens hjemsted, blev der sunget og talt om det forgangne, og naturligvis var blandt de nationale sange ”Det haver så nyligen regnet”, af Johan Ottosen.

Så læser man i JydskeVestkysten eller på Facebook, at nu skal der sandelig ske noget med den gamle sang, udgangspunktet var fra fejringen af begivenheden på Folkehjem i Aabenraa, hvor Grænseforeningen i forbindelse med en DR udsendelsen opfordrede Sigurd Barrett til at udskifte ordene fra sangen ”Frø af ugræs er føget over hegnet”.

Så er det man spørger: Hvad foregår der i grunden i hovedet på de folk fra Grænseforeningen, Knud Therkelsen og kompagni, har de overhovedet ingen jordforbindelse derovre i København, hvad angår Sønderjylland og det danske mindretal i Sydslesvig.

Det er tydeligt, at man langt væk fra virkeligheden gør sig sine teoretiske overvejelser om hvad, der kunne ske, hvis tyskerne læste de kendte ord: Frø af ugræs…..

Dertil er der kun at sige: Det er noget teoretisk sludder at tro, at tyskerne skulle begynde at interessere sig for gamle danske fædrelandssange, analysere dem og sige: Det må I sandelig ikke synge. Det interesserer dem ikke, at der engang for over 100 år siden blev lavet historiske sange, som ikke var dem venlig stemt. De kan naturligvis også selv sætte tingene ind i en historisk kontekst. Det har tyskerne uden tvivl stor forståelse for.

For tyskerne drejer det sig om at have en skøn niche at holde sommerferie i. Der har de jo blandt andet hele den danske Vestkyst. Aldrig før har vi haft så mange turister fra Tyskland, og det selv om vi opsætteret et omdiskuteret hegn ved grænsen. Og i det hele taget bliver vores forhold til de tyske naboer omtalt som et af de bedste og som et eksempel til efterfølgelse for andre grænselande, hvor man har lidt svært ved at finde ud af det med hinanden.

Så Grænseforening hold op med jeres ”tidsfordrivende diskussioner” og find jer noget seriøst at tage jer af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce