Annonce
Danmark

Man kan komme langt med charme - foreløbig 60 år

Johnny Reimar vil fortsat gerne optræde, men det behøver ikke at være mere end en gang om måneden, siger han.
77-årige Johnny Reimar er på vej ud i landet for at optræde igen. I over 30 år har han overvejet at stoppe, uden at det er blevet til noget. Det gør dog ikke noget, hvis opgaverne bliver færre, siger han.
Annonce

Underholdning: 15. august er der pigtrådsaften på Fuglsøcentret på Djursland med blandt andre The Cliffters og Johnny Reimar, og 2. september kan man også møde dem på Kulturperlen i Holstebro.

77-årige Johnny Reimar er efter en coronapause på vej rundt i Danmark med både det 60 år gamle band og som solist. En pause, han kalder for dårlig på grund af usikkerheden, men også god, fordi det har været hyggeligt at være hjemme med hustruen gennem 53 år, Annie.

- Jeg nød min pensionisttilværelse mere end jeg gjorde, da jeg fartede rundt hele tiden, konstaterer han i et interview med podcasten Danmark og fortæller, at han har overvejet, om han skulle stoppe med at optræde, siden han var 40 år.

- Jeg har ikke rigtig kunnet finde ud af det, men er kommet til den konklusion, at i så lang tid publikum virkelig gerne vil høre mig, og jeg kan klare det med min stemme, jamen så tror jeg, at jeg vil blive ved, men det bliver i det små. For min skyld gerne et job om måneden. Jeg behøver ikke at at have hele kalenderen fyldt.

Annonce

Fortrydelse

Netop Annie og familien må gerne få lidt mere tid fremover - være det centrale.

- Jeg er min kones tro tjener. Alt det, hun har opvartet mig ...  Jeg handler og hjælper med til næsten alt - også det huslige -  og det har jeg ikke spor imod, fortæller Johnny Reimer og erindrer:


Jeg er min kones tro tjener. Alt det, hun har opvartet mig ...

Johnny Reimar


-  Mens jeg for rundt i landet, måtte Annie tage sig af alt det hjemlige og stort set også af børnene, mens de var små. Jeg kan godt fortryde lidt, når jeg ser i dag, hvordan fædre er med deres børn, at man ikke havde lidt mere tid sammen med sine unger - prioriterede dem mere. Der var utrolig mange aftenen, hvor man var sammen med journalister og kolleger, som man i princippet godt kunne have undværet og været hjemme hos sin familie i stedet for. Og det kan godt ærgre mig en lille smule.

- Det har været svært for min hustru og familie at have sådan en mand i huset, som stort set aldrig var der. I hvert fald i nogle år, men jeg synes, jeg har taget revanche, nu er det ligesom mig, der passer familien i stedet for, siger Johnny Reimar og konstaterer, at han nok har oplevet det meste af det, han skal opleve.

- Det har været gode ting. Jeg plejer at sige, at jeg er en god mand med en god fremtid bag mig. Hele min historie ligger ude i nostalgien, og fremover kommer der ikke til at ske så forfærdelig meget. Det ender med, at det bliver familien, der bliver det centrale og ikke musikken, siger han.

Annonce

En del af honoraret

Johnny Reimar har karrieren igennem bestræbt sig på at få folk i godt humør.

- Det betyder alt, at folk er glade. Det er en del af ens honorar, når man er ude.

-  Det er mærkeligt, når man til stor firmafest skal have en eller anden til at sætte gang i butikken og have folk op på dupperne, så ringer man til 77-årige Johnny Reimar. Jeg er en af de få, der kan det stadigvæk.

Johnny Reimar siger også om sig selv, at han ikke hører til verdens bedste sanger eller guitarist.

- Men jeg er god til at sætte i humør. Jeg tror, det er en måde at charme mig fra nogle af de ting, jeg ikke er så god til.

- Man kan komme langt med charme - foreløbig 60 år!

Johnny Reimar

Født 12. juni 1943 i Odense som Reimar Kristensen. Tog senere navneforandring til Johnny Reimar.

Vandt i 1958 en amatørkonkurrence i Fyns Tivoli. Debuterede samme år professionelt som musiker.

Fra 1959 medlem af pigtrådsgruppen The Cliffters. Bandet blev nummer et på den danske singlehitliste i 1961, men opløst i 1963, hvor Reimar samme år uddannede sig til reklametegner. I 1987 blev The Cliffters gendannet.

Udgav i 1964 sangen "Lille Fregnede Louise". Siden fulgte flere hits som solist, bl.a. "Du burde købe dig en tyrolerhat" (1969), "Sikk' en fest vi har haft nu i nat" (1972), "Olé det var i Spanien" (1972), "Bind dit gule hårbånd" (1973) og "Halli, halli, hallo – vi vinder i Mexico" (1986).

I 1970 lancerede han plade-serien Party, der solgte over en million eksemplarer. Og i slutningen af 1970'erne fik han succes med Smølferne.

Har desuden arbejdet som producer af både musik og tv, været forlagsdirektør og skrevet to bøger ved siden af sin egen solokarriere.

Siden 1967 gift med Annie. Bor i Hellerup, men har også en bolig på Solkysten i Spanien. Parret har fire børn samt  børnebørn og oldebørn.

Lyt til podcasten og hør Johnny Reimer fortælle om:

1 Hvorfor han aldrig forbereder sig før en optræden

2 Hvorfor han kalder tiden som amatør for den bedste tid i hans lange karriere.

3 At blive oldefar og synes, at det er en mærkelig fornemmelse.

4. At musikken aldrig har været fremherskende i hans hjem.

5. De største øjeblikke i karrieren, som opstod bl.a. sammen med The Cliffters og Savage Rose.

6. At være både folkelig og folkekær.

Du kan høre Anne Kruse Brødsgaards interview med Johnny Reimer i sin fulde længde på avisendanmark.dk/podcasts eller i appen Nyhedskiosken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce