Annonce
Sport

Manchester City banker Arsenal i belgisk opvisning

Hannah Mckay/Reuters
Kevin De Bruyne scorede to mål og lagde op til et i Manchester Citys overlegne 3-0-sejr over Arsenal.

Hvis fans af fodboldklubben Arsenal har svært ved at grave optimismen frem for tiden, er det svært at bebrejde dem.

Søndag tabte holdet fra det nordlige London 0-3 på hjemmebane til Manchester City, der allerede var fremme ved sejrscifrene ved pausen.

Den belgiske landsholdsspiller Kevin De Bruyne var den helt store oplevelse med et par flotte scoringer og et oplæg til Raheem Sterlings mål.

Til trods for den suveræne City-sejr er der langt til førstepladsen for det forsvarende mesterhold. Liverpool fører ligaen med 49 point - 14 flere end Manchester City.

Imellem de to storklubber ligger Kasper Schmeichels Leicester på andenpladsen med 39 point.

Efter et nederlag på 1-2 til lokalrivalerne fra Manchester United var City-spillerne tydeligt opsatte på et revanchere sig i søndagens opgør.

I første halvleg var der tale om en magtdemonstration fra Josep Guardiolas tropper, der viste glimt af sidste sæsons mesterskabsstyrke.

Der gik bare to minutter, før bolden lå i nettet bag Bernd Leno i Arsenal-målet. På imponerende vis bankede De Bruyne bolden i nettaget med en knaldhård inderside.

Efter et kvarter viste han så sine kvaliteter som oplægger, da han serverede bolden for en helt fri Raheem Sterling, der nemt øgede til 2-0.

En ydmygelse var under opsejling fem minutter før pausen, hvor De Bruyne udplacerede Leno med et fladt spark. Og faktisk kunne belgieren have sikret sig et hattrick, hvis Leno ikke havde hevet en fantomredning ud af ærmet.

Arsenal forsøgte at komme ud til anden halvleg med fornyet energi, og det så lovende ud, da Pierre-Emerick Aubameyang havde et nærgående hovedstød.

Efter en lille time sluttede kampen for Mesut Özil. Arsenal-spilleren havde trukket overskrifter op til kampen, da han fredag lagde opslag på Instagram og Twitter, hvor han kritiserede Kina for at undertrykke et muslimsk mindretal.

Det fik ifølge den kinesiske avis Global Times en statsstyret tv-station til at fjerne søndagens kamp fra programfladen.

I stedet for Özil satte Arsenals midlertidige cheftræner, Fredrik Ljungberg, 19-årige Emile Smith Rowe på banen.

Hverken han eller holdkammeraterne kunne få bolden over stregen mod City, og der var end ikke antydningen af et comeback på Emirates Stadium.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

Tre brandværn rykkede ud til Tingvejen

Annonce