Annonce
Sport

Manchester City løber med det hele trods brændt straffe

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Gabriel Jesus brændte et straffespark, men Manchester City besejrede alligevel oprykkeren Sheffield United.

Manchester City så endnu et pointtab i øjnene, men fik alligevel fuld gevinst i udekampen mod Sheffield United tirsdag aften.

Et mål af Sergio Agüero i anden halvleg sørgede for en sejr på 1-0 til Josep Guardiolas tropper, der nu er 13 point efter Premier Leagues førerhold, Liverpool.

Liverpool, som selv gæster Wolverhampton torsdag, har spillet to kampe færre end City.

City kom ind til tirsdagens kamp med en uafgjort kamp frisk erindring, efter at Crystal Palace lørdag fik 2-2 med hjem fra Etihad Stadium.

Men det så godt ud med City-briller, da de lyseblå gæster fik tilkæmpet sig et straffespark ti minutter før pausen.

Højrebacken Kyle Walker erobrede bolden, som havnede hos Riyad Mahrez. Offensivspilleren tog et par smarte træk og blev nedlagt i feltet, men på det efterfølgende straffespark brændte angriberen Gabriel Jesus på Manchester United-lejesvenden Dean Henderson.

Det var tredje gang på fem straffesparksforsøg i Premier League, at Jesus brændte.

Det stod 0-0 ved pausen, og et pointtab truede for City, der også måtte se oprykkerne spille sig til et par pæne chancer.

Som så ofte før var det indskiftede Sergio Agüero, der reddede dagen for Manchester City. Efter 73 minutters spil satte han foden på et knaldhårdt og præcist indlæg fra Kevin De Bruyne, og City satte kurs mod sejren.

Tre point var der også til Southampton, der havde anfører Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard med i startopstillingen ude mod Crystal Palace.

Det var dog ikke danskerne, men Nathan Redmond og Stuart Armstrong, der scorede i 2-0-sejren.

Danske Philip Billing spillede hele kampen for Bournemouth, der vandt 3-1 hjemme over Brighton, mens Jonas Lössl varmede bænken i Evertons 2-2-kamp mod Newcastle. Her scorede Newcastles Florian Lejeune to mål dybt i tillægstiden og sørgede for pointdeling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce