Annonce
Sport

Manchester City skælder ud over barsk juleprogram

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
De engelske mestre skal afvikle tre kampe på fem dage. Rivalerne fra Liverpool har to dage mere.

Manchester City er langtfra tilfreds med det juleprogram, der venter de regerende engelske fodboldmestre i Premier League.

I det reviderede program, som ligaen offentliggjorde torsdag, er Manchester Citys kamp mod Wolverhampton flyttet fra 2. juledag til 27. december om aftenen.

Dermed har spillerne mindre end to døgns hvile, inden de skal på banen igen for at møde Sheffield United.

Samtidig får Wolverhampton også en ekstraordinær kort pause, inden holdet skal møde Citys toprival Liverpool 29. december.

- Premier League-kampe er fysisk enormt krævende, og det er ikke ideelt, at skulle spille to kampe inden for mindre end 48 timer, fordi det ikke giver spillerne tid til at restituere ordentligt, siger Citys daglige leder, Omar Berrada, til Manchester Evening News.

Foruden kampene mod Wolverhampton og Sheffield United venter der mestrene et møde med Everton 1. januar, og dermed skal spillerne i aktion tre gange på fem dage.

Til sammenligning fordeler Liverpools tre jule- og nytårskampe sig over syv dage. Netop Liverpool fører lige nu ligaen med otte points forspring til City på andenpladsen.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse om juleprogrammet på Premier Leagues hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce